Su Ürünleri Üretim İstasyonu, İl Müdürlüğü'ne devredildi

İpsala'da bulunan su ürünleri üretim istasyonu DSİ 11. Bölge Müdürlüğü ile Edirne Tarım ve Orman İl Müdürlüğü arasında imzalanan devir protokolü ile İl Müdürlüğü'n

GÜNDEM 10.04.2021 12:28:00 0
Su Ürünleri Üretim İstasyonu, İl Müdürlüğü

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile ülkemiz genelinde bulunan 7 adet su ürünleri üretim tesisinin İl Tarım ve Orman Müdürlüklerine devri üzerinde anlaşmaya varılmıştı. Bu kapsamda, Edirne İpsala’da bulunan yıllık 5.000.000 yavru balık üretim kapasitesine sahip su ürünleri üretim istasyonu DSİ 11. Bölge Müdürü Erdinç Kuran ile Edirne Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt tarafından imzalanan devir protokolü ile İl Müdürlüğü’ne devredildi.

 

İÇ SU KAYNAKLARININ BALIKLANDIRILMASINDA KULLANILACAK

 

Edirne Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, toplam 153.920 metrekare alana sahip olan tesiste 31 adet toprak havuz ve 10 adet beton havuz bulunduğu belirtilerek “5 adet pompaj kuyusundan sağlanan 50 L/s debilik su ile balıklandırma amaçlı yavru pullu sazan üretimi yapılmaktadır. Üretilen sazan balığı yavruları Bakanlığımızın balıklandırma programı çerçevesinde Edirne ve komşu illerde bulunan iç su kaynaklarının balıklandırılmasında kullanılacaktır” denildi.

 

Haber / Ruşa ELMA