Tekirdağ Hatırası Projesi başladı

Trakya Kalkınma Ajansı desteğinde Süleymanpaşa Belediyesi'nin yürütücüsü olduğu ve KADEM Tekirdağ temsilciliğinin Süleymanpaşa Belediyesi ile imzaladığı protokol ile dahil olduğu "Tekirdağ H

GÜNDEM 10.04.2021 12:26:00 0
Tekirdağ Hatırası Projesi başladı

Projenin açılış toplantısında konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, “Tekirdağ’a gelen insanımızın eksikliğini hissettiği bir sorunu daha çözüme kavuşturmuş olacağız. Bu proje ile hediyelik eşya konusunda yeni tasarımlar ve yeni fikirler ortaya çıkmış olacak. Gruplar halinde eğitim alacak kadınlarımızdan başarılı işler, çalışmalar bekliyoruz. Destek vermesi bizden, güzel fikirler ve tasarımlar üretmek onlardan. Bu konudaki eksiklikler Trakya’nın diğer il ve ilçelerinde de hissediliyor” dedi. Pek yakında Keşan Belediyesi ile de böyle bir projeyi uygulamaya alacaklarını söyleyen Şahin, projenin hayırlı olmasını temenni etti.

 

KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİNİN ARTIRILMASI HEDEFLENİYOR

 

Toplantıda söz alan projeye taraf diğer kurum temsilcileri de projenin önemine değindi. NKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, Tekirdağ İŞKUR, Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi ve Süleymanpaşa Kent Konseyi’nin destek verdiği projede, çeşitli eğitimlerin ardından üretilen ürünlerin satışı da sağlanarak hediyelik eşyalarda kadın emeğinin, el emeğiyle üretilen yöreye özgü ürünlerin belirli bir kaliteye ulaşması, bunların hazır pazara sunumu ve satışı için pazar imkânı oluşturulması ile kadın emeğinin desteklenmesinin amaçlandığı belirtilerek “Proje kapsamında hem kadınların el emeği ile maddi anlamda güçlendirilmesi hem de Tekirdağ’ın kültürel zenginliğinin arttırılması hedefleniyor” denildi.

 

TEKİRDAĞ HATIRASI EVİ OLUŞTURULACAK

 

Bu kapsamda; baskılı ve nakışlı t-shirt, şapka, çanta, atkı gibi hediyelik eşyaların üretiminin yapılacağı 1 adet nakış atölyesi, baskılı kupa, tabak, magnet, bardak altlığı, anahtarlık ve bunun gibi hediyelik eşyaların üretiminin yapılacağı 1 adet baskı atölyesi ve gelen ziyaretçilerin fotoğraf çekilerek istediği takdirde fotoğraflarını çeşitli konseptlerde anılara dönüştürebileceği, Green Screen Sistemi ile donatılmış 1 adet Tekirdağ Hatırası Odası, gelen ziyaretçilere ön bilgilendirmenin yapılacağı ve gerektiğinde eğitim vermek için kullanılacak olan tanıtım ve eğitim salonu alanlarının bulunduğu Tekirdağ Hatırası Evi’nin oluşturulacağı belirtilerek, “Tekirdağ Hatırası Evinin tanıtılması ve hediyelik eşya atölyelerinde üretilen ürünlerin satışa sunulabilmesi için Türkçe, İngilizce, Macarca ve Bulgarca dillerinde bir internet sitesi kurulması planlanıyor. Ayrıca Türkçe, İngilzce ve Macarca dillerinde; Namık Kemal, Ferenc Rakoczi, 57. Alay, Tekirdağ için Çal Tanıtım Filmleri çekilerek Tekirdağ Hatırası Evinin tanıtım ve eğitim salonunda gelen ziyaretçilere izletilecek” ifadelerine yer verildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ