Belediye, hizmet filosuna kattığı araçları tanıttı

Keşan Belediyesi'nin hizmet filosuna kattığı 5 adet aracın tanıtım programı yapıldı. Programda konuşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, "24 ayda hizmet filomuza kattığımız araç

GÜNDEM 8.04.2021 14:09:00 0
Belediye, hizmet filosuna kattığı araçları tanıttı

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programa; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları; Yakup Balcı, Nuran Uslu, Tahir Özçınar, Keşan Belediye Meclis Üyeleri, Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ile Keşan Belediyesi birim müdürleri katıldı.

 

“ARAÇ FİLOMUZU YAKLAŞIK YÜZDE 50 ARTTIRDIK”

 

Programda konuşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan halkının hizmetine sunulan 5 aracın bugünkü toplam değerinin 1 milyon 500 bin TL olduğunu, hibe ve mali disiplin marifeti ile bu araçları 200 bin TL’ye belediyeye kazandırdıklarının altını çizdi. Belediyenin hizmet filosuna kazandırdıkları Şanlıbüs, Sporbüs, Çöp Taksi 2, çöp kamyonu ve süpürge aracının tanıtımı için bir arada olduklarını belirten Helvacıoğlu, “24 ayda hizmet filomuza kattığımız araç sayısı 39’a yükseldi. Göreve geldiğimizde 88 araç ile hizmet üretirken bugün itibari ile araç filomuz 125’e yükselmiştir. Net bir ifade ile bu 39 araç ile birlikte araç filomuzu yaklaşık yüzde 50 arttırdık. Göreve geldiğimizde hali hazırda kullanılan 88 aracın yaş ortalaması 16 yıl iken 24 ayda Keşan’ımıza kazandırdığımız yeni araçlarımızın yaş ortalaması ise 5 yıla düştü” dedi.

 

“YAPTIĞIMIZ İŞLERDE MÜTEVAZİ OLMAYACAĞIZ”

 

“Bugün burada Keşan’ımızın ve Keşan halkının hizmetine sunduğumuz 5 aracın bugünkü toplam değeri 1 milyon 500 bin TL’dir” diyen Helvacıoğlu, “Dikkatinizi çekmek istiyorum; biz, hibe ve mali disiplin marifeti ile bu araçları 200 bin TL’ye belediyemize kazandırdık. Yani; önemli işlere imza atacak olan bu araçlardan 1 milyon 300 bin TL tasarruf sağladık tekrar dikkat çekmek istiyorum; 200 bin liraya 1 milyon 500 bin TL’lik araç alabilir misiniz? Keşan Belediyesi olarak biz aldık. Tasarruf konusu ile ilgili yaptığımız işlerde mütevazi olmayacağız. Dönemimizde, hizmete kazandırdığımız toplam 39 aracın ise bugünkü değeri 9 milyon TL’dir. Yine toplam 9 milyon TL değerindeki bu 39 aracı; hibe, tasarruf ve israfı önleyen tamir ve bakım marifetleri ile 3 milyon 850 bin TL’ye Keşan’ımıza kazandırdık” dedi.

 

“YÜZDE 20’LİK TASARRUF SAĞLADIK”

 

Geçmiş dönemlerde araç sigortaları, lastik, yedek parça, tamir ve bakım gibi giderlerin, mevzuatta ihale ile yapılmasının belirtilmesine rağmen, doğrudan temin ile yapıldığını dile getiren Helvacıoğlu, “Dönemimizde bu alımlar için mevzuatı uygulayarak ihale yöntemini kullandık ve yaklaşık yüzde 20’lik tasarruf sağladık. Ve yine kaşan halkının parasını heba etmedik. Keşan Belediyesi ve Keşan’ımız her geçen gün daha da güçleniyor” dedi. Helvacıoğlu’nun konuşmasının ardından kurban kesilerek, dua okundu.

 

Haber / Yener AKBABA