Yanıkağıl'ın imar sorunu masaya yatırıldı

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Yanıkağıl Mahallesi'nde düzenlenen toplantıda vatandaşlarla bir araya geldi. Tekirdağ İl Kadastro Müdürü Namık Kemal Erzurum'un da katıldığı

GÜNDEM 7.04.2021 13:37:00 0
Yanıkağıl

Pandemiyle mücadele kapsamında temizlik, maske ve mesafe kuralları dikkate alınarak düzenlenen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Yanıkağıl Mahallesi’nin imar sorununu çözmek için bir araya geldiklerini belirtti.

 

KADASTRO VERİLERİ REVİZE EDİLECEK

 

Önceden yapılmış kadastro verilerinin revize edileceğini dile getiren Başkan Çetin, Yanıkağıl Mahallesi’nin yıllardır beklediği imar sorununu çözeceklerini belirtti. 4-5 ay gibi bir çalışma süresinin ardından İmar Müdürlüğü’yle sonraki süreci meclise götürerek çalışmaları tamamlayacaklarını ifade eden Çetin, “Bu çalışma esnasında bazı mevcut yerlerle ilgili mülkiyet sorunu yaşanabilir. Bunun teknik konularını müdürlerimiz size anlatacaktır. 60 yıl önce yapılmış kadastro verileriyle bugüne revize edilmesi gibi bir süreç yaşayacağız. Mümkün mertebe az sıkıntıyla bu çalışmaları bitireceğiz” dedi.

 

 

“ORTAK AKILLA BU SORUNU ÇÖZECEĞİZ”

 

Karaağaç Mahallesi’ne giden yolun kadastral yol olmadığını kaydeden Çetin, “Vatandaşın arsasından geçen bir yol var. Bu ve benzeri problemler imar öncesinde çözülmesi gereken sorunlardan. Bunları da hep beraber, ortak akılla bu sorunu çözeceğiz. Ortak akılla sorunları çözüme kavuşturmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“ÖNEMLİ BİR NOKTA OLACAK”

 

İmarla beraber Yanıkağıl Mahallesi’nin Kapaklı’nın cazibe noktalarından biri olacağını söyleyen Çetin, “İkitelli Sanayi Bölgesi, yaklaşık 8,5 milyon metrekare alanı kamulaştırıp bacasız sanayileşme planlıyor. Gelecek yeni göç ve eski yapıları düşünerek, bir kentsel dönüşümü planlayarak yeni bir şehir yapalım dedik, Karaağaç Mahallemiz ile Yanıkağıl arasında bir bölgede olacak. Bununla beraber hızlı treninde bu güzergahta olması hasebiyle önemli bir nokta olacak” dedi. Çetin, amaçlarının vatandaşların da fikirlerini dinleyip bu sorunları çözmek olduğunu söyledi.

 

VATANDAŞLARA BİLGİ VERDİ

 

Başkan Çetin’in konuşmasının ardından Tekirdağ İl Kadastro Müdürü Namık Kemal Erzurum, vatandaşlara kadastro ve imar ile ilgili bilgi verdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU