Can dostların yuvasını renklendirdiler​​​​​​​

Edirne Liseler Arası Hayvan Dostları Topluluğu (ELHAYDO); Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi'nde bulunan kedi evini boyadılar. ELHAYDO Yönetim Kurulu Başkanı Emir Yenibaş, "2 yıldır barÄ

GÜNDEM 5.04.2021 11:55:00 0
Can dostların yuvasını renklendirdiler​​​​​​​

Edirne Liseler Arası Hayvan Dostları (ELHAYDO), sokak hayvanları için örnek bir projeye imza attı. Liseli hayvanseverler, Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nde bulunan kedi evini boyadılar.

 

“DAHA İYİ ŞARTLARDA YAŞAMALARI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

 

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, “Liseli gençlerimiz bizimle iletişime geçerek, barınakta yer alan kedi evinin duvarlarını boyamak istediklerini söylediler. Onların bu isteği, bize bu konuda böyle bir destek vermesi bizi çok mutlu etti. Edirne Belediyesi olarak Trakya’nın en büyük geçici sokak hayvanı barınağına sahibiz. 3 Veteriner hekim, 4 teknisyenimiz, 34 çalışanımız ile birlikte sokak hayvanlarımızın daha iyi şartlarda yaşaması için çalışıyoruz. Sokaktaki canlarımız bizim yaşam hakkını önemsediğimiz ve yaşam hakkına saygı duyduğumuz canlarımız” ifadelerini kullandı.

 

 “ÖNGÖRMÜŞTÜK”

 

Koronavirüs salgın sürecinde de sokak hayvanlarını unutmadıklarını ve kentin çeşitli noktalarında sokak hayvanlarının beslenmelerini gerçekleştirdiklerini belirten Ertuğrul Tanrıkulu, “15 tane sivil toplum örgütü ve gönüllüler ile birlikte sokak canlarımızı besliyoruz. Belediye Başkanımız Recep Gürkan’ın talimatıyla depomuzu tamamen yemle doldurduk. Normal yılda 40 ton aldığımız yemi bu yıl 100 tona çıkardık. Çünkü büyük restoranlar, yemekhaneler kapatıldığı için yemek toplayamaz duruma geldik. Bunu öngörmüştük. Bu yüzdende de Başkanımızın talimatıyla 100 tonluk mama kapasitesine ulaştık. Bir program dahilinde 15 sivil toplum örgütü ile şehrimizin farklı noktalarında beslemeler yapıyoruz” diye konuştu.

 

“BURADA HAYVANLARIN KÖTÜ BAKILMASI İMKANSIZ”

 

ELHAYDO Yönetim Kurulu Başkanı Emir Yenibaş da, “2 yıldır barınağı gidip geliyoruz. Burada hayvanlar çok güzel bir şekilde bakılıyor. Ama diğer arkadaşlarımın da dediği gibi buraya bir renk lazımdı. Bütün hayvanların burada güzel bakıldığını tekrardan kanıtlamak istedik. Bu kadar uğraşılırken, burada hayvanların kötü bakılması imkansız. Hayvanları, bulundukları mekanları her yeri güzelleştirmeye çalışıyoruz.  Edirne Liseler Arası Hayvan Dostları Topluluğu’nu da bu yüzden kurduk. Gençlerin hepsiyle birlikte etkinlikler, faaliyetler yapalım, hepsine hayvanseverliği aşılayalım diye bir misyonla yola çıktık. Gerçekten de bu etkinliğimiz çok güzel oldu” şeklinde konuştu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ