Kısıtlamayı fırsata çevirdiler

Edirne'de çevre, doğa ve hayvanseverlerden oluşan bir grup, sokağa çıkma kısıtlamasında, Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi çevresinden 1 kamyon dolusu çöp topladı.

GÜNDEM 4.04.2021 13:48:00 0
Kısıtlamayı fırsata çevirdiler

Edirne’de 30 kişilik grup, bugün uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat bilip, Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi çevresindeki plastik ve cam şişeler ile evsel atıklar ve inşaat malzemelerini topladı. 

 

“ÇOK MİKTARDA ATIK TOPLADIK”

 

Türk - Yunan-Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) Başkanı Önder Akdağ, 130 torba içinde 1 kamyon çöp topladıklarını söyleyerek, "Plastiklerin doğaya zarar vermeden bir an önce temizlenmesi için böyle bir etkinlik yaptık. Pandemi nedeniyle az sayıda katılımla bu organizasyonları gerçekleştiriyoruz. Temizlik yaptığımız alanlarda çok ilginç atıklar buluyoruz, tencere, tava, araba lastiği, inşaat malzemesi, küvet gibi çok miktarda atık topladık. Buradan insanlara çağrıda bulunuyorum, lütfen çevremizi temiz tutup, doğaya sahip çıkalım" ifadelerini kullandı.  

 

“ÜLKEMİZİ SEVİYORUZ DİYORSAK ÇEVREYİ KİRLETMEMELİYİZ”

 

Etkinliğe Edirne Barosu adına katılan çevre gönüllüsü Ulaş Pamukçu, "Buradaki kirliliğin tamamını arkadaşlarla temizlememiz mümkün değil. Plastik tüketimini olabildiğince azaltmak, bunu hayatımızda bir alışkanlık haline getirip, refleks sağlamak. Diğer yandan da çöpleri en azından geri dönüşüme uygun bir halde evimizden çıkarmak" ifadelerini kullandı. Çok sayıda plastik atık olduğuna dikkat çeken çevreci Esra Bursalı da, "Düzenlediğimiz etkinlikle çevre temizliği gerçekleştirdik. Burada yaptığımız temizlikte çok sayıda plastik atığın yanında, toprağa gömülmüş şekilde kıyafetler de bulduk. İlginç olan da bu kadar çöpün içinde yeşeren otlar arasında açan sarı çiçeklerdi. Eğer ülkemizi seviyoruz diyorsak çevreyi kirletmememiz gerekiyor" dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ