Babacan: Ülkenin içine düştüğü durumun tek sebebi kötü bir yönetim

Partisinin Kapaklı İlçe Hizmet Binası açılışına katılan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, burada yaptığı konuşmada "Ülkenin içine düştüğü durumun tek sebebi 'kötü

GÜNDEM 1.04.2021 20:21:00 0
Babacan: Ülkenin içine düştüğü durumun tek sebebi kötü bir yönetim

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, dün Çerkezköy ve Kapaklı’da partililerle ve vatandaşlarla bir araya geldi. Veliköy Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen DEVA Partisi Çerkezköy 1’inci Olağan Kongresi’ne katılan ve Çerkezköy Kapaklı Pazar Yeri’nde pazarcı esnafı ve vatandaşlarla bir araya gelen Babacan, Çerkezköy’deki temaslarının ardından Kapaklı’ya geçti.

 

ESNAFI ZİYARET ETTİ

 

Kapaklı’da ilk olarak Pınar Bulvarı’ndaki esnafı ziyaret eden Babacan, esnafın sorunlarını ve taleplerini dinledi. Esnaf ziyaretinin ardından partisinin Kapaklı İlçe Hizmet Binasının açılışına katılan Babacan, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

 

“TÜRKİYE’Yİ KARIŞ KARIŞ GEZİYORUZ”

 

Türkiye’nin 81 ilinde ziyaretlerini sürdürdüklerini ifade eden Babacan, “Türkiye genelinde 600 ilçede de ilçe başkanlarımız görevinin başında. Türkiye’yi karış karış geziyoruz. Daha geçen hafta Diyarbakır’daydık, daha sonra Trabzon’daydık, arkasından Aksaray’daydık. Daha sonra Akdeniz’e indik Mersin’deydik. Bugün de Tekirdağ’dayız, Kapaklı ilçemizin hizmet binasının açılış vesilesiyle sizlerleyiz” dedi.

 

“İŞSİZLİK TARİHİNİN EN YÜKSEK SEVİYELERİNE ÇIKTI”

 

2020 yılı Mart ayında kurulan DEVA Partisi’nin 1 yılını doldurduğunu kaydeden Ali Babacan, “Türkiye’de her alanda sorunlarımız büyüyor. İşsizlik, tarihin en yüksek seviyelerine çıkmış durumda. Hangi ilimize, ilçemize gitsek vatandaşlarımız, özellikle gençlerimiz karşımıza çıkıyor ve ‘iş arıyoruz bulamıyoruz’ diyorlar. Yoksulluk hat safhada, hayat pahalılaştı” dedi. Ülkede adaletin örselendiğini kaydeden Babacan, “Sorunların büyük bölümünü ekonomide görüyoruz ancak bu problemleri çözmek istiyorsak; önce hukuk diyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

“DEVLET İNSAN İÇİN VARDIR”

 

‘Devlet insan için vardır’ diyerek yola çıktıklarını, insan haklarını, özgürlükleri, adaleti, hukuku ve tam demokrasiyi tesis etmek için DEVA Partisi’ni kurduklarını kaydeden Babacan, “Partimiz kurulalı daha 1 yıl oldu. Bu kadar kısa bir sürede örgütlenmemizi tamamlayarak seçimlere girmeye hak kazanmış bir siyasi parti olduk. Geçtiğimiz hafta açıklanan Resmi Gazete’de DEVA Partisi artık seçimlere girmeye hak kazanmış bir partidir. Yeni kurulan partiler içerisinde bunu en hızlı yapan DEVA Partisi’dir” dedi.

 

“VATANDAŞIN BEKLENTİSİ VE UMUDU YÜKSEK”

 

Gittikleri her yerde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını dile getiren Ali Babacan, “Çok şükür ülkemizin neresine gitsek büyük bir teveccüh ile karşılaşıyoruz. Tabi halkımızın beklentisi yüksek ama umudu da yüksek. Vatandaşın bu büyük beklentisinin bizlerin omuzlarında büyük bir sorumluluk oluşturduğunun farkındayız. Bu ağır sorumluluğun yükünü taşımak için hep beraber çalışacağız. Hakkaniyetten ayrılmayacağız, vatandaşlarımıza ülkemizin gerçeklerini tek tek anlatacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

“VATANDAŞTAN ASLA KOPMAYACAĞIZ”

 

Alİ Babacan, devlet kadrolarında liyakatin önemini de vurgulayarak, “Biliyorsunuz medyanın önemli bir kısmı tek bir partinin propagandasını yapan yayın kuruluşu haline geldi. Biz teşkilatlarımızla, vatandaşlarımızla birebir temas kuracağız ve herkesi dinleyeceğiz. Dertleri dinleyeceğiz ki çözümleri için çalışabilelim. Vatandaştan asla kopmayacağız, önce sorunların ve problemlerin farkında olacağız ki çözüm üretebilelim” dedi.

 

“HİÇBİR SORUN ÇÖZÜLEMEZ DEĞİL”

 

Türkiye şu an büyük bir krizin ortasında olduğunu, fakat hiçbir sorunun çözülemez olmadığını kaydeden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Bu sorunları çözmek için öncelikle memleketi yöneten insanların dürüst ve işinin ehli insanlar olması gerekiyor. Memleketi yöneten kadronun işi bilen insanlar olması gerekiyor, dürüst insanlar olması gerekiyor. Formül burada. İnşallah ilk seçimlerde iyi bir kadro değişikliği, iyi bir plan programla memleketin sorunlarını hızlı bir şekilde çözeceğiz” dedi.

 

“TEK SEBEBİ KÖTÜ YÖNETİM”

 

Ülkenin içine düştüğü durumun tek sebebinin ‘kötü bir yönetim’ olduğunu söyleyen Babacan, “Yönetim düzeldiğinde, daha düzgün, bu memleketi bilen, tanıyan, seven ve çok çalışan ekipler işin başına geldiğinde görürsünüz bu sorunlar kısa sürede çözülür. Bir kabustan nasıl hızlıca uyanırsanız, memleketimiz de bu şekilde sorunlardan hızlıca uyanır. Biz buna gönülden inanıyoruz, bunun için hazırız” diye konuştu.

 

“KAPAKLI’DA DA HAZIRIZ”

 

DEVA Partisi Kapaklı Hizmet Binasının hayırlı olmasını temenni eden Babacan, “Türkiye’nin her yerinde hazır olduğumuz gibi Tekirdağ’da da hazırız, Kapaklı’da da hazırız. DEVA Partisi memleketimize hizmet için, çözümler üretmek için, adaleti yeniden bu ülkeye getirmek için, krizleri çözmek için, eğitimde hak ettiği standartlara getirmek için canla başla çalıştı ve çalışacaktır. Bugün bu açılışı yapıyoruz ama bundan sonra daha çok çalışmamız gerekecek. Bugün, tüm Kapaklı teşkilatımızın kapı kapı gezmesi demek. Çalmadığımız kapı, selam vermediğimiz vatandaşımız kalmayacak” dedi.

 

“EMANETİ TESLİM ALMAYA HAZIR OLACAĞIZ”

 

DEVA Partisi’nin bu ülke için yaptığı hazırlıkları vatandaşlarla da paylaşacaklarını dile getiren Babacan, “İnşallah vatandaşın duası ile seçimler geldiğinde emaneti teslim almaya hazır olacağız.  Bu açılış vesilesiyle bizlerle birlikte olduğunuz için tekrar teşekkür ediyorum” dedi. Açılış törenine DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın yanı sıra partinin Merkez Yürütme Kurulu üyeleri, DEVA Partisi Tekirdağ İl Başkanı Hasan Berk Çebi, DEVA Partisi Kapaklı İlçe Başkanı İlhan Turhan, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz ve yönetimi, 2004 - 2019 dönemi Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve partililer katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU