Vali Yıldırım'dan sürücülere çarı

İçişleri Bakanlığı'nın; yaya ve okul geçitlerinde sürücülerin yer/zemin işaretlemeleriyle bir kez daha uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmaları, bu alanlarda yavaşlamaları ve yayalara

GÜNDEM 31.03.2021 16:34:00 0
Vali Yıldırım

Sürücülerin yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla önceki gün 12.00-15.00 saatleri arasında tüm illerde eş zamanlı olarak “Devletin tüm unsurları ile farkındalık eyleminde olduğunu göstermek” amacıyla etkinlikler düzenlendi.

 

VALİ YILDIRIM ELİNE FIRÇAYI ALDI

 

Bu kapsamda Süleymanpaşa’da da “Kırmızı Çizgi” Etkinliği’ yapıldı. Etkinliğe katılan Vali Aziz Yıldırım, Cumhuriyet Meydanı’nda, Hükümet Caddesi’nde ve Atatürk Bulvarı’nda bulunan yaya geçitlerini kırmızıya boyadı.

 

“VATANDAŞIMIZ BU NEDİR DİYE MERAK ETSİN”

 

Etkinliğin tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak yapıldığını belirten Vali Yıldırım, “Yaya geçitlerinde yayanın üstünlüğünü bir kez daha vurgulamak için bu yöntemi uygulayacağız. Yol üzerindeki yaya geçitlerinde bulunan beyaz bantlardan birisini kırmızıya boyayacağız. Vatandaşımız bu nedir diye merak etsin, kırmızı çizgi yayaların ve sürücülerin ilgisini çeksin. İnşallah bu uygulama faydalı olur. Sürücülerimize tavsiyemiz yaya geçitlerinde yayalarımıza öncelik verelim. Telafisi mümkün olmayan sonuçlar ortaya çıkmasın”  ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ