Vali Yıldırım'dan Dünya Tiyatrolar Günü mesajı

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla mesaj paylaşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Tiyatro, tarihin ilk dönemlerinden itibaren tüm dünyada ilgi gören, insanları etkileyen ve uygarlığı gelec

GÜNDEM 26.03.2021 12:19:00 0
Vali Yıldırım

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla mesaj paylaştı.

 

“GELENEKLERİMİZİN AKTARILMASINDA ETKİLİ OLMUŞTUR”

 

Hayatı tüm yönleriyle sergileyen sahne sanatlarından biri olan tiyatronun, birçok toplumlarda çeşitli şekillerde var olduğunu belirten Vali Yıldırım, “Tarihimizde tiyatro; orta oyunu, meddah gösterileri, Karagöz-Hacivat gölge oyunları ve köy seyirlik oyunları gibi çeşitleriyle var olarak geleneklerimizin aktarılmasında etkili olmuştur. Bugün tiyatroya gönül vermiş birçok sanatçı, yetkin eserleri sahneleyerek hem insanların iyiye, güzele, doğruya ulaşmasında hem de kültürel sosyal gelişimimizde rol oynamaktadır” ifadelerini kullandı.

 

“BİR EĞİTİM ARACI”

 

Koronavirüs pandemisi nedeniyle tiyatro gösterilerine ve pek çok faaliyete ara verilmek durumunda kalındığını hatırlatan Vali Aziz Yıldırım, “Hayatın normal akışına dönebilmemiz için koronavirüs tedbirlerine uymaya; maske, sosyal mesafe ve el hijyeni kurallarına riayet etmeye devam edelim. Birlikte mücadele ederek koronavirüsü tamamen etkisiz kılalım ve eski güzel günlerimize dönelim. Bir eğitim aracı olarak gördüğümüz tiyatronun yaygınlaşması temennisiyle, tiyatroya emek veren değerli tiyatro sanatçılarımızın, tiyatro çalışanlarının ve tiyatro severlerin Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutluyorum” dedi.

 

Haber / Buse SERİN