Dernek ve lokaller denetlendi

Çerkezköy'de tematik denetimler hız kesmeden sürerken, bugün Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban koordinasyonundaki denetim ekibi tarafından dernekler, lokaller ve Atatürk ile Öztrak Caddeleri üzerindeki d

GÜNDEM 25.03.2021 17:05:00 0
Dernek ve lokaller denetlendi

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ‘Dinamik Denetim Modeli’ konulu genelge kapsamında Çerkezköy Kaymakamlığı koordinesinde oluşturulan denetim ekipleri, ilçe genelindeki denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

 

DENETİM YAPILDI

 

Kaymakam Atilla Selami Abban, bugün saat 15.00’da beraberinde İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa As, polis ve zabıta ekipleri ile dernekler, lokaller ve Öztrak ile Atatürk Caddelerindeki dükkanları denetledi. Denetimlerde; işletmelerde HES Kodu sisteminin uygulanıp uygulanmadığı, masaların arasındaki mesafe ve afişlerde kişi sayısının doğru belirtilip belirtilmediği kontrol edildi. Afişlerde kişi kapasitesini belirtmeyen işletmeler uyarıldı.

 

 

“MÜŞTERİ GELMİYOR Kİ”

 

Koronavirüs salgınıyla mücadelede virüsün yayılım hızını düşürmek amacıyla alınan tedbirleri denetleyen Kaymakam Abban, denetimlere Öztrak Caddesi’nde bulunan bir dernekten başladı. Derneğe üye olmayan iki kişinin yasak olmasına rağmen alkol ve sigara içtiğini gören Kaymakam Abban, işletmenin kapatılması talimatını verdi. Denetimlerine diğer dernekler ve lokallerde devam eden Abban, bir lokalde masaların birbirine yakın olduğunu söylemesinin üzerine işletme sahibinden, ‘Kaymakamım yanlış anlamayın ama müşteri gelmiyor ki’ yanıtını aldı.

 

Haber / Buse SERİN