30 bin broşür, 100 bin maske dağıtıldı ​​​​​​​

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı koronavirüs vaka haritasında çok yüksek riskli iller kategorisinde kırmızı renk ile gösterilen Edirne'nin İpsala ilçesinde, vatandaşlara son 1

GÜNDEM 25.03.2021 13:41:00 0
30 bin broşür, 100 bin maske dağıtıldı ​​​​​​​

Vaka sayılarının korkutucu şekilde yüksek olduğu İpsala’da salgının önlenmesi için çalışmalar hız kesmeden sürüyor.

 

DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

 

İpsala Kaymakam Ekrem Güngör, İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal, İlçe Emniyet Müdürü Hüsnü Cengiz, İlçe jandarma Komutanı Üsteğmen Veli Kızmaz ve kurum amirlerinin katılımıyla yürütülen çalışmalar ile ek tedbirlerle ilgili değerlendirme toplantısı yaptı.

 

SALGIN ŞİKAYET İHBAR HATTI KURULDU

 

Tüm ekiplerle birlikte sahada olduklarını belirten Kaymakam Güngör, "Salgın denetim ekiplerimiz görünür bir şekilde kontrol ve denetimlerini aralıksız olarak yapıyorlar. Salgın şikayet ihbar hattı kurduk, aynı zamanda sahada kural ihlallerine tespit eden sivil ekipler oluşturduk. Denetim görevimizin yanında toplumumuzu daha da bilinçlendirme görevimiz var. Bunun içinde farkındalık çalışmalarına aylardır devam ediyoruz” dedi.

 

ANONS SİSTEMLERİNDEN SÜREKLİ UYARILAR YAPILIYOR

 

Kurdukları 15 kişilik arama ekibiyle her gün vatandaşları tek tek arayıp salgın kurallarını hatırlattıklarını belirten Güngör, “30 bin adet bilgilendirme broşürü dağıttık. Kurduğumuz mesaj sistemiyle vatandaşlarımıza günlük uyarı mesajları atıyoruz. Anons sistemlerinden sürekli uyarılar yapılıyor. İlaçlama ekipleri ilçemizin her yerinde günlük ilaçlama yapıyor. Son 1 ay içinde 100 bin adet maskeyi belediyelerimiz ve muhtarlarımız aracılığıyla dağıttık. Tematik denetim ekiplerimiz ve kolluk kuvvetlerimiz sürekli sahada denetimlerine devam ediyor" şeklinde konuştu.

 

 “BU SALGINI İLÇEMİZDE SONLANDIRMAYA KARARLIYIZ”

 

En büyük görevin vatandaşlara düştüğünü de sözlerine ekleyen Kaymakam Güngör, “Vatandaşlarımızın salgın kurallarına daha fazla riayet etmesiyle bu salgını ilçemizde sonlandırmaya kararlıyız. Pandemi ile mücadelede canla başla çalışan tüm kamu görevlilerine ve duyarlı davranan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. El birliği ve güç birliği ile koronavirüs salgınının yayılmasını önlemede başarılı olacağımıza yürekten inanıyorum. Maske, mesafe ve temizlik kuralları başta olmak üzere misafirlikleri sonlandırarak, tedbirlere uyarak bu mücadeleyi inşallah hep birlikte kazanacağız" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN