Çin'in Doğu Türkistan'daki zulmünü protesto ettiler

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanlığı, Çin'in Doğu Türkistan'da uyguladığı ve soykırım niteliği taşıyan politikaları protesto etti. Basın açıklamasını okuyan Uluslararas?

GÜNDEM 24.03.2021 16:28:00 0
Çin

Tekirdağ Hasan Ali Yücel Meydanı’nda gerçekleşen basın açıklamasını, Uluslararası İlişkilerden ve Dış Türkler’den Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fahrettin Özzade yaptı.

 

“MASANIN ALTINA SAKLANIP, ÇEKİMSER KALDILAR”

 

Kanada, Hollanda parlamentolarının, Çin’de Uygur Türk’lerine uygulanan muameleyi, soykırım olarak kabul ettiklerini hatırlatan Özzade, “İYİ Parti olarak Çin Hükümeti’nin Türk milletinin ana vatanı olan Doğu Türkistan’daki Uygur Türk’lerine uyguladığı bu zulmü yerinde araştırmak için her parti milletvekillerinden bir komisyon oluşturulması için verdiğimiz önerge, AK Parti milletvekillerince red, Milliyetçi Hareket Parti’li milletvekillerinin çekimser oylarıyla reddedilmiştir ’Hira Dağı kadar müslümanım’ diyenler reddetti. ‘Tanrı Dağı kadar Türk’üm’ diyenler masanın altına saklanıp, çekimser kaldılar. Bu durumu takdir edecek Türk milletidir. Türk milliyetçileri, Doğu Türkistan’daki Çin zulmüne maruz kalan soydaşlarımızın yanındadır” dedi.

 

“DOĞU TÜRKİSTAN, TÜRKİYE ÜMMETİNDEN Mİ SAYILMIYOR?”

 

“İktidarın sessiz kalmasını kınıyoruz” diyen Özzade, “Ayrıca İslam ülkelerinin bu aymazlığını kabul etmemiz mümkün değildir. İslam Ülkeleri, Doğu Türkistanlıları ümmetten saymıyor musunuz? Ozan Arif’in dediği gibi ‘Konuşsana Müslüman hiç sesin duyulmuyor’ Doğu Türkistan, Türkiye ümmetinden mi sayılmıyor? İYİ Parti olarak bu zulmü her platformda haykırmaya devam edeceğiz. Soydaşlarımızın dili olmaya devam edeceğiz. Ne mutlu Türk’üm diyene” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ