İbrice Limanı'nda su altı temizliği yapıldı

Keşan Belediyesi, İbrice Limanı'nda bulunan dalış merkezleri işbirliğinde 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında farkındalık oluşturmak için dalgıçların katılımıyla İbrice Lim

GÜNDEM 22.03.2021 11:28:00 0
İbrice Limanı

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle bir dizi farkındalık etkinlikleri hazırladıklarını belirterek, “İbrice Limanı’nda dalış merkezlerimiz ile birlikte su altı temizliği gerçekleştiriyoruz. Hep birlikte önemli bir etkinliğe imza attık. Dalış merkezlerimiz işbirliğinde liman içi ve çevresinde su altı temizlik çalışmaları gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

“FARKINDALIK OLUŞTURALIM İSTEDİK”

 

“Bölge turizmine önemli katkılar sağlayan İbrice’deki dalış merkezlerimiz aynı zamanda da çevre sağlığı açısından son derece önemli işlere imza atıyorlar” diyen Başkan Helvacıoğlu, “Dünya Su Günü her ne kadar tatlı su kaynaklarının önemine dikkat çekmek amacıyla kutlansa da biz bugün temasıyla bir farkındalık oluşturalım istedik. Bugün dünyada yaklaşık 800 milyon insanın güvenli ve temiz suya erişimi yok. 2,7 milyar insan yılda en az 1 ay su kıtlığı görülen bölgelerde yaşamını sürdürüyor. Bu yüzden; yaşam kaynağımız yu korumak ve doğru kullanmak zorundayız. Sadece bir sigara izmariti 7 metreküp suyu kirletiyor. Çöpleri doğaya atan bir kişinin ekolojik dengenin bozulmasına sebebiyet verdiğini ve bundan yine kendisinin etkileneceği bir döngüye girdiğini bilmesi gerekiyor. Bilinçli dünya vatandaşı olmayı başarmamız lazım” ifadelerini kullandı.

 

ÇOK SAYIDA ATIK ÇIKTI

 

“Keşan Belediyesi olarak her zaman temiz ve atıkların yer almadığı bir Saros Körfezi amaçlıyoruz” diyen Başkan Helvacıoğlu, “İbrice’deki dalış merkezlerimiz ile yaptığımız bu anlamlı etkinlikle de farkındalık yarattığımıza inanıyoruz. Hayat kaynağımız suyun korunması ve verimli kullanılması bilincinin yaygınlaşmasına vesile olması dileğiyle Dünya Su Günü'nü kutluyorum” diye konuştu. Etkinlikte hem limanda hem de denizde Dünya Su Günü ile ilgili farkındalık oluşturan pankartlar açıldı. Dalgıçlar tarafından deniz dibinden çıkarılan atıklar Belediye Başkanı Helvacıoğlu ve kıyıda bulunanlar tarafından toplandı. Denizden çok sayıda araba tekerleği, pet ve cam şişe ile plastik atıklar çıktı.

 

Haber / Ruşa ELMA