Kapıkule-Halkalı tren seferleri yeniden başladı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 1 yıl önce seferlerine ara verilen Kapıkule-Halkalı treni cumartesi günü yeniden seferlerine başladı. Kapıkule-Halkalı treni cumartesi sabah, HES kodu kontrolü yapılıp, ateş

GÜNDEM 20.03.2021 14:53:00 0
Kapıkule-Halkalı tren seferleri yeniden başladı

Yakın - Orta mesafedeki şehirlerarasında korona salgını nedeniyle geçtiğimiz yıl Mart ayında ara verilen bölgesel tren seferleri, kontrollü normalleşme kapsamında cumartesi günü yeniden sefer yapmaya başladı. 12701 sefer sayılı Kapıkule-Halkalı seferini yapan yolcu treni de cumartesi sabahı saat 07.25'de Kapıkule Garı'ndan hareket etti. Tren, saat 07.48'de yolcularını almak için Edirne Garı'na gelirken, gardaki 6 yolcu, HES kodu sorgulaması yapılıp, ateşleri ölçülerek trene alındı.

 

 

HES KODU SORGULAMASI YAPILDI

 

Tren ile ilk defa seyahat edeceğini, bu nedenle çok heyecanlı olduğunu söyleyen Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi Ahmet Şamil Bayar, “Ekonomik olduğu için seçtim. Süre farkı da pek yok, yaklaşık yarım saat daha uzun. Bu da sorun değil” dedi. Üniversite öğrencisi Furkan Dal da, treni çok tercih ettiğini ifade ederek, “Görevli arkadaşlarımız HES kodlarımızı aldıktan sonra maske kontrolü yaptı. Daha sonra ateşimizi ölçerek bizi bekleme salonuna aldılar” dedi.

 

HALKALI GARI’NA ULAŞTI

 

Kapıkule-Halkalı treni, Lüleburgaz, Çorlu, Çerkezköy, Çatalca'nın da aralarında bulunduğu 20 durağa uğradıktan sonra Ispartakule’nin ardından Halkalı Garı’na ulaştı. Trenin günde tek sefer yapacağı belirtildi.

 

SEFER SAYISI 10’A ÇIKARILDI

 

TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, diğer bölgesel seferlerle ilgili de bilgi verilerek “Batman-Diyarbakır arasında işleyecek bölgesel tren ise 22 Mart’ ta seferlerine başlayacak. Ankara-İstanbul-Ankara arasında günde 8 olan YHT sefer sayısı ise 22 Mart tarihinden itibaren 10‘a çıkarıldı. Ankara’dan saat 12.00, Söğütlüçeşme’den saat 12.20’de hareket edecek yüksek hızlı trenler Eryaman, Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Arifiye, İzmit, Gebze, Pendik ve Bostancı istasyonlarından yolcu alacak” denildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU