57'nci Alay anısına fidan diktiler

Lüleburgaz Kent Konseyi, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü kapsamında bütün askerleriyle birlikte vatan uğruna şehit olan 57. Alay anısına Babaeski'de yol kenarındaki arazide 300 Çınar

GÜNDEM 19.03.2021 11:46:00 0
57

Etkinliğe; Babaeski Kaymakamı Levent Elmacıoğlu, Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, 1. Zırhlı Tugay Komutanı Refai Eciroğulları, Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç, Lüleburgaz Kadın Meclisi Başkanı Nükhet Tufan Cebelli, Babaeski Kent Konseyi Başkanı Hülya Güder, Kırklareli Kent Konseyi Çevre Komisyonu Başkanı Göksal Çidem, İYİ Parti Kırklareli İl Başkanı Hilmi Hersek, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Devrim Gündüz, CHP Babaeski İlçe Başkanı Erol Mutlu, İYİ Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Nurdan Aksakal Kurtuluş, MHP Kırklareli İl Başkan Yardımcısı Nazan Çölgeçen, çevreci aktivist Hakan Dedeoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

BAŞKAN GERENLİ DE FİDAN DİKTİ

 

Lüleburgaz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik ve Çevre Müdürlüğü’nün de destek verdiği etkinlikte 300 Çınar fidanı toprakla buluştu. Fidan eken katılımcılarının kendi isimleriyle diktiği fidanları Belediye Başkanı Murat Gerenli de kendi ismiyle dikti. Yaşanabilir bir doğa vurgusu yapan Başkan Gerenli, “Hep beraber bu farkındalığı artırmak ve gelecek nesillere olan en büyük borcumuz sürdürülebilir çevreyi, yaşanabilir bir doğayı bırakmak bizim en önemli vazifemiz. Bunun için de hepimiz üzerimize düşen ne varsa yapmalıyız. Bu etkinliği düzenledikleri için Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç, Kadın Meclisi Başkanı Nükhet Tufan Cebelli’ye çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

“18 MART TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN ÖNSÖZÜDÜR”

 

Etkinliğin bütün askerleriyle birlikte vatan uğruna şehit düşen 57. Alay adına yapılmasının da gurur verici olduğunu belirten Gerenli, “18 Mart Çanakkale Zaferi Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözüdür. Onların bize bıraktığı vatanı geleceğe en iyi şekilde taşımak bizim görevimizdir. Hep beraber topraklarımıza, vatanımıza, çevremize sahip çıkacağız. Yaşanabilir bir çevreyi gelecek kuşaklara aktaracağız” diye konuştu.

 

“ÇANAKKALE KOCA SEYİT’TİR, ÇANAKKALE TOKAT’IN 15’LİSİDİR”

 

Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç de yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi’nin sadece zafer olarak nitelendirilemeyeceğini belirterek, “Çanakkale Nusret Mayın Gemisidir. Çanakkale Koca Seyit’tir. Çanakkale Tokat’ın 15’lisidir. Çanakkale 57. Alay’dır. Çanakkale Mustafa Kemal’dir. Ağaç çınardır. Çınar devlet. Bugün toprakla buluşturduğumuz fidanlarımızı 57. Alay’a ithafen dikiyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale’de vatan uğruna, toprak uğruna canlarını ve kanlarını feda eden tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun” dedi.

 

Haber / Erdal AYDIN