Çanakkale geçilmedi, geçilmeyecek

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla Kapaklı'da düzenlenen anla etkinliklerinde, Türk milletinin 106 yıl önce Çanakkale'de kazandıÄ

GÜNDEM 18.03.2021 15:44:00 0
Çanakkale geçilmedi, geçilmeyecek

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü dolayısıyla yurt genelinde olduğu gibi Kapaklı’da da anma etkinlikleri düzenlendi.

 

ANMA ETKİNLİKLERİ ÇELENK SUNUMUYLA BAŞLADI

 

Sabah saat 10.30’da Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan anma etkinlikleri, Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Kaymakam Hamitoğlu ve Belediye Başkanı Çetin’in yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı Başçavuş Fevzi Bayram, İlçe Emniyet Müdürü Özkan Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşların katıldığı törenin ardından Karaağaç Fatih Mahallesi’nde bulunan İlçe Şehitliği ziyaret edildi.  Şehitlerimizin mezarlarına karanfil bırakılmasının ardından İlçe Müftüsü Selami Sayın tarafından şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi.

 

 

‘ÇANAKKALE GEÇİLMEZ’ GERÇEĞİNİ TÜM DÜNYAYA KABUL ETTİRMİŞTİR

 

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma etkinlikleri saat 11.30’da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla devam etti. Kapaklı Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi koordinesinde hazırlanan ve saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Nazan Ela İçme’nin günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Çanakkale Zaferi’nin bağımsızlık uğruna gözünü kırpmadan canını feda etmeyi milli bir görev olarak Türk milletinin tarih sayfalarına altın harflerle yazdığı bir destan olduğunu kaydeden İçme, “Bu destanla kahraman Mehmetçiklerimiz vatan ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin önüne çıkan tüm engelleri aşabilecek güçte olduğunu tüm dünyaya kanıtlamıştır. Bütün bu imkansızlıklara rağmen kazanılan bu zafer, ‘Çanakkale geçilmez’ gerçeğini tüm dünyaya kabul ettirmiş ve bir milletin yeniden var oluşuna zemin hazırlamıştır” dedi.

 

 

“ONLARA KARŞI YAPMAMIZ GEREKEN ÇOK ÖNEMLİ BİR GÖREVDİR”

 

Çanakkale Zaferi’nin askerlerine ‘Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum’ diyen ebedi başkomutan Atatürk’ün, vatan uğruna canını seve seve feda eden 250 bin şehidimizin, 10 binlerce gazimizin ve bir milletin topyekun zaferi olduğunu kaydeden İçme, “Bugün bu aziz topraklarda canımızdan ve malımızdan emin olarak millet olmanın onuruyla, bağımsız bir hayat sürebilmemize imkan sağlayan aziz şehitlerimize ve gazilerimize minnet ve şükran duygularıyla doluyuz. Bu yüksek duyguyu da yetişen yeni nesle öğretmeli ve anlatmalıyız. Bu onlara karşı yapmamız gereken çok önemli bir vazifedir. Başta ebedi başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun silah arkadaşları olmak üzere Türk milletinin bölünmez bütünlüğü uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden ve hayat olan kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

 

 

ŞİİRLER OKUNUP TÜRKÜLER SESLENDİRİLDİ

 

Öğrenciler tarafından “Övün Ey Çanakkale” adlı şiir ve Mustafa Kemal Atatürk’ün “Mehmetçiğin Çanakkale Savaşı’nı Kazandıran Karakteri” adlı metnin okunmasının ardından “Çanakkale’de Düğün” adlı piyes sergilendi. Koro tarafından Çanakkale Türküsü ve Yemen Türküsünün seslendirilmesinin ardından program, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokullar arasında resim, ortaokullar arasında şiir ve liseler arasında düzenlenen kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

 

 

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Resim dalında birinci olan Sanayiciler İlkokulu öğrencisi Şevval Sağ, şiir dalında birinci olan Kapaklı Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi İlayda Özübek, kompozisyon dalında birinci olan Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi İrem Çakır’a ödüllerini Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu verirken, resim dalında ikinci olan Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu öğrencisi Bahar Özkan, şiir dalında ikinci olan Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğrencisi Cemile Coşar ve kompozisyon dalında ikinci olan Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Nuray Yalçınkaya da ödüllerini Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in elinden aldı. Resim dalında üçüncü olan Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu öğrencisi Medinenur Akgül, şiir dalında üçüncü olan Bahçeağıl Ortaokulu öğrencisi Gülsüm Verdieva ve kompozisyon dalında üçüncü olan Kapaklı Anadolu Lisesi öğrencisi Rabia Atakan’a ise ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz tarafından verildi.

 

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU