Kızılpınar Kültür Merkezi'ne kütüphane kazandırıldı

Çerkezköy Belediyesi ve Atatürk Gönüllüleri Kütüphane Oluşumu Platformu işbirliğiyle Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi'ne kütüphane kazandırıldı. 6 bini aşkın kitabın yer ald

GÜNDEM 15.03.2021 16:55:00 0
Kızılpınar Kültür Merkezi

Dün saat 13.00’da yapılan açılışa; Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,  Belediye Başkan Yardımcıları Enver Bayram ve Nedim Yılancı, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Atatürk Gönüllüleri Kütüphane Oluşumu Platformu Onursal Başkanı Sedat Kaplan ve platform üyeleri, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin, yazarlar ve davetliler katıldı.

 

“DÜŞÜNMEDEN YOLA KOYULDUK”

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılışta konuşan Atatürk Gönüllüleri Kütüphane Oluşumu Platformu Onursal Başkanı ve Tekirdağ eski İl Milli Eğitim Müdürü Sedat Kaplan “Bundan yaklaşık 2 yıl önce Mayıs 2019 yılında öğrencim Şerif Dursun’un önerisi üzerine Tekirdağ’da bir araya gelerek Atatürk Gönüllüleri Kütüphane Oluşumu Platformu’nu oluşturduk” dedi. Bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan da bahseden Kaplan, kitap okumanın önemine dikkat çekerek “Kitap okumanın önemi tarihimizde yazının icadıyla başlıyor. Mısırlılar papirüslere yazmaya başladıklarından itibaren bugün papirüsler bize ulaşıyor” dedi.

 

“SÖZ UÇAR AMA YAZI KALIR”

 

Kutadgu Bilig’in kitaplarının, Orhun Kitabeleri’nin taşlara yazıldığını ve bugünlere kadar ulaştığını hatırlatan Kaplan, “Söz uçar ama yazı kalır. İşte okumanın önemi burada başlıyor. Bir öğretmen olarak burada hizmette bulunduğum yıllarda hep bunu örnek verdim. Kütüphane Oluşumu Platformu dememizin amacı sadece gönüllülerden kitap toplamak, çevremize bunu söylemek, bu kitapları biriktirip sevgili meslektaşım Ömer Yavaş öğretmenimin evinin alt katındaki bir depoda biriktirip, sınıflara ayırıp, kargolayıp buraya getiriyoruz. Ve tek tek kütüphaneye getiriliyor kitaplar” dedi. Kızılpınar Kültür Merkezi’nde kütüphane kurma fikrinin 2 yıl önce Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret ettiklerinde oluştuğunu da belirten Kaplan, “Sayın Vahap başkanı 2 yıl önce ziyaret ettik. Ona bir el uzattık. Bu konudan bahsettik. Eksik olmasın o gün ziyarette elimizden tuttu ve bu hizmeti gerçekleştirebildik” dedi.

 

AKAY, KATKI SAĞLAYANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Bugünün önemli ve kıymetli bir gün olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da Kızılpınar Kültür Merkezi’nin geçmişinden bahsederek “2014’den önce bu bina fetö terör örgütünün bağlantılarına bırakılmıştı. Biz göreve geldikten sonra 2015 yılında bu binayı onlardan arındırıp belediye bünyesine kattık ve bu 5 katlı binayı Kızılpınar’da yaşayan çocuklarımızı, gençlerimizi, kadınlarımızı bir araya getirecek, onların eğitimlerine katkı sağlayacak bir yuva haline getirdik. Ve bugün burada Kültür Müdürlüğümüz bünyesinde mahalle evi olarak tabir ettiğimiz, buradaki kadınlarımızı bir araya getirdiğimiz, kurslarla eğitimlerine kaktı sağladığımız, daha sonra bu kursların nihayetinde onların ekonomilerine katkı sağlayacak bir yuva haline getirdiğimiz Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi’ni yine kütüphane ve bilgisayar odaları ile donattık” dedi. Akay, “Çerkezköy’deki Kızılpınar’daki çocuklarımıza, kardeşlerimize, onların aydınlık geleceğine bu kütüphane ile bir adım olsa da katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. 

 

AKAY’DAN ANDIMIZIN KALDIRILMASINA İLİŞKİN YORUM

 

Danıştay'ın 'Andımız' kararıyla ilgili de konuşan Akay, “Bugünlerde maalesef üzüntü duyduğumuz bazı kararlar alındı. Bu karar üzüntü verici oldu. Reşit Galip’in mısralarında bahsettiği gibi biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürümeye devam edeceğiz. Onun açtığı yolda gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim diyeceğiz” ifadelerini kullandı.  

 

KÜTÜPHANEYİ GEZDİLER

 

Akay’ın konuşmasının ardından kütüphanenin oluşturulmasına katkıda bulunanlara plaket takdim edildi. Daha sonra kurdele kesilerek, kütüphanenin açılışı yapıldı. Açılışın ardından Başkan Akay ve açılışa katılanlar kütüphaneyi gezdi. Açılışta Yazar Numan Aydınoğlu, ‘Rencide Gölgeler Sokağı’ isimli kitabını Başkan Akay için imzaladı.

 

Haber / Buse SERİN