57. Alay Yürüyüş Komitesi, Çanakkale yolunda

Çanakkale Savaşları'nda gösterdiği kahramanlıkla destan yazan '57'nci Alay' anısına 'Vefa Yürüyüşü'ne katılan 57 gönüllü, cumartesi günü saat 09.00'da Tekirdağ'dan Çanakkale'ye uğu

GÜNDEM 14.03.2021 15:53:00 0
57. Alay Yürüyüş Komitesi, Çanakkale yolunda

Çanakkale Savaşları'nda gösterdiği kahramanlıkla destan yazan '57'nci Alay' anısına 'Vefa Yürüyüşü'ne katılan 57 gönüllü, Tekirdağ'dan Çanakkale'ye uğurlanırken, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106'ncı yıl dönümü dolayısıyla 57 gönüllünün temsili olarak Çanakkale'ye düzenleyecekleri '57'nci Alay Vefa Yürüyüşü' için Tekirdağ'da valilik binası önünde tören düzenlendi.

 

“ÇANAKKALE RUHUNA İHTİYACIMIZ VAR”

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Kılıç ile gaziler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Aziz milletin yüksek irade ve sarsılmaz inancıyla kazandığı Çanakkale Zaferi hem milli tarih hem de dünya tarihini yeniden şekillendirdi. Çanakkale Savaşı'nın ne olduğunu ne anlama geldiğini hiçbir zaman unutmamalı, unutturmamalıyız. Başka milletlerin bu topraklar üzerindeki birtakım emellerine ulaşmak için yapmış olduklarının bugün de farkına varmalıyız" dedi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Çanakkale'de 106 yıl önce destan yazıldığını dile getirdi. 57'nci Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz ise Çanakkale ruhuna bütün Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu kaydetti. Törenin ardından, aralarında CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz’ın da yer aldığı 57 gönüllü, Malkara istikametine doğru yürümeye başladı.

 

 

ÖĞLE SAATLERİNDE MALKARA’YA ULAŞTI

 

Sabah saatlerinde Tekirdağ Valiliği önünden yola çıkan 57. Alay Yürüyüş Komitesi, saat 13.00’da Malkara’ya ulaştı. 18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlamaları için Çanakkale’ye yürüyen 57. Alay Yürüyüş Komitesi, Malkara Hükümet Meydanı’nda Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Nuran Başkütük, Belediye Meclis Üyeler, CHP Malkara Kadın Kolları Başkanı Neslihan Kökten, gaziler, muhtarlar ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Karşılama töreninde konuşan Kaymakam Kerem Süleyman Yüksel, “Bu sene Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü. Bu münasebetle 57. Alay Yürüyüş Komitesi, Tekirdağ'dan Çanakkale'ye gitmek için yola çıktı. Pandemi koşullarının el verdiği şekilde etkinliklerini yerine getirmeye çalışıyorlar. Başta Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere, tamamı şehit olan 57. Piyade Alayı'nın her bir ferdini, bu vatanı bizlere yurt kılan ve yurt kalması için kanlarını, canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

 

 

“11’İNCİ KEZ YOLA ÇIKTILAR”

 

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul da “Her yıl olduğu gibi bu yılda 57. Alay Yürüyüş Komitesi yine Malkara’mızda. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün rüştünü ispatladığı ve Türk Milleti'nin ona inandığı en büyük zaferlerimizden biri olan Çanakkale Zaferi'nde, Anzak Çıkarması ve sonrasında gerçekleşen muharebelerdeki başarısıyla destanlaşan 57. Piyade Alayı ruhunu yaşatmak amacıyla 11'inci kez Tekirdağ Valiliği’nden yola çıkan 57. Alay Yürüyüş Komitesini Malkara'mızda ağırladık. Bedenleriyle, kalpleriyle, alın teriyle ve emeğiyle 57. Alay'ın ruhunu bizden sonra ki nesillere aktarmak için bu sevdaya baş koyarak mücadele veren 57. Alay Yürüyüş Komitesi’nin her bir ferdine takdirlerimi sunuyor, Malkaralı hemşehrilerim adına teşekkürler ediyorum. Vatan uğruna şehit olan tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

 

KEŞAN’A ULAŞTILAR

 

Malkara’daki törenin ardından yola çıkan 57. Alay Yürüyüş Komitesi, saat 17.30’da Keşan’a ulaştı. 57’nci alay gönüllülerini, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve 27’nci alay gönüllüleri karşıladı. Gönüllüler, Mehmet Gemici Cennet Bahçesi önünden şehir merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Burada konuşan 57’nci Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz, 27’nci Alay’ın Çanakkale’deki müdafaası, ilk kurşunu sıkışı, ilk şehit verişinin, Keşan’ın tarihi süreçteki yerini çok önemli kıldığını belirtirken, Keşan Belediye Başkanı Helvacıoğlu da Türk milletinin tarihte destanlaşan kahramanlıkları ve ortaya koyduğu başarıyla gurur duyduğunu ifade ederek “Bugün bu bağımsız topraklarda özgürce yaşayabiliyorsak bu 57’nci, 26’ncı ve 27’nci Alay ile 15’inci Hava Bölüğü gibi dönmeyi düşünmeyen atalarımızın sayesindedir. Bunun için başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize, atalarımıza minnettarız” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU