Hayatını kaybeden sağlık çalışanları anıldı

Edirne Belediyesi, Edirne Tabip Odası ile birlikte pandemi ile mücadele sırasında hayatını kaybeden sağlık çalışanları adına Sağlık Yolu'nda 200 adet ıhlamur fidanını toprakla buluşturarak, f

GÜNDEM 14.03.2021 12:17:00 0
Hayatını kaybeden sağlık çalışanları anıldı

Edirne Belediyesi ile Edirne Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı’nda pandemi sırasında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını unutmadı.

 

200 ADET FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

 

Pandemi ile mücadele sırasında rahatsızlanarak hayatını kaybeden sağlık çalışanları için Sağlık Yolu’na 200 adet fidan dikimi gerçekleştirildi. Fidanlara ayrıca hayatını kaybeden sağlık çalışanların isimleri verildi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Pandemiye karşı büyük bir özveriyle görev yapan ve bu uğurda hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın anısına, Edirne Tabip Odası ile birlikte Sağlık Yolu'nda 200 adet ıhlamur fidanını toprakla buluşturduk. Ne yapsak az. Hakları asla ödenmez” ifadelerini kullandı.

 

 

 “BU SAVAŞIN EN ÖN CEPHESİNDE SAĞLIKÇILARIMIZ OLDU”

 

“11 Mart 2020 tarihinden bu güne bütün dünyada olduğu ülkemizde de pandemi ile topyekûn mücadele ediliyor” diyen Başkan Gürkan, “Bu mücadeleyi savaşa benzetirsek ki bu da bir savaş, bu savaşın en ön cephesinde sağlıkçılarımız oldu. Onlar aynı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi gözlerini kırpmadan, kendi canlarını hiçe sayarak, toplumun sağlığı, halkın sağlığı için fedakarca mücadele ettiler. Bu süreçte kaybettiğimiz sağlık emekçilerimiz oldu. Edirne Tabip Odası’nca böyle bir çağrı geldiğinde, öneri geldiğinde yitirdiğimiz sağlıkçılar için bir etkinlik yapalım, onların anılarını yaşatalım düşüncesiyle;  3 yıl önce hizmete açtığımız ve adını Sağlık Yolu koyduğumuz bu yolun etrafına yetişmiş ıhlamur ağaçları dikme kararı aldık. Sağlık çalışanlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun. Ülkemizdeki bütün sağlık emekçilerine bir kez daha tüm halkımız adına en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

 

“İYİ Kİ VARLAR”

 

Başkan Gürkan, “İsterdik ki bu mücadele de hiçbir can yitirilmesin ama maalesef çok acı kayıplarımız oldu. Çok değerli bilim insanlarımızı yitirdik, kaybettik. O yüzden anılarını burada yaşatmak, onların isimlerini sonsuza kadar yaşatmak amacıyla bu etkinliği planladık. İyi ki varlar, iyi ki bu mücadelede en ön cephedeler, bizlerle beraberler. Halkın sağlığı için kendi ailelerini, çocuklarını bırakarak, fedakarca görev yapıyorlar. Bir kez daha yitirdiğimiz sağlık çalışanlarımızı minnetle, saygıyla yad ediyorum. Ruhları şad olsun” şeklinde konuştu.

 

İLK FİDANA PROF. DR. FERİHA ÖZ’ÜN ADI VERİLDİ

 

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun da  “Bu süreçte hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın adına fidan dikmek istedik. Edirne Belediye Başkanımız Recep Gürkan’da bize destek verdiler. Sağlık Yolu’nun sağlık çalışanlarımızın adına ağaçlandırma kararı aldık” dedi. İlk fidana ise koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi kurucularından Prof. Dr. Feriha Öz’ün ismi verildi.

 

Haber / Yener AKBABA