Albayrak delege heyetiyle bir araya geldi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Trakya delegeliğine seçilen Batı Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Necmi Işıksal, Başkan Yardımcıları Ş

GÜNDEM 11.03.2021 16:38:00 0
Albayrak delege heyetiyle bir araya geldi

Demokrasilerde basının rolünün, ülke gelişimindeki konumunun farkında olduğunu kaydeden Albayrak, “İlimizi temsilen Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nda temsil hakkını elde etmiş olmanızdan ötürü hepinizi ayrı ayrı kutluyorum. Hem sizleri tebrik etmek, hem de ilimizdeki ve belediyemizdeki basınla olan ilişkileri bir nebze olsun karşılıklı istişare etmek için sizleri buraya davet ettim. Kırmayarak geldiniz teşekkür ederim” dedi. Tekirdağ’da basının tüm zorluklara rağmen her yönüyle iyi olduğunu, Tekirdağ basınından büyük ölçüde memnun olduğunu ifade eden Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bundan böyle yeni dönemde basınla daha sıcak temasta olacaklarını kaydetti.

 

“İLİMİZİ, İLÇELERİMİZİ DAHA MODERN BİR HALE GETİRECEĞİZ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin kurucu başkanı olmanın zorluklarıyla birlikte basınla olan diyaloglarının arzu ettiği düzeyde olmadığının farkında olduğunu kaydeden Albayrak “Sizlerin de gayretleriyle ilimizi, ilçelerimizi daha modern bir hale getireceğiz. Halkımızın hizmet alması konusunda eksiklerimizi gören, bizi uyaran, doğruları yazmaktan kaçınmayan kalemlere hem ülkemizin hem ilimizin ihtiyacı var. Bu vesileyle Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nda vereceğiniz kararların ülkemizin aydınlık yarınlarına ışık tutacağına inanıyorum” dedi.

 

 

YATIRIMLARLA İLGİLİ BİLGİLER VERDİ

 

Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerdeki yatırımlarıyla ilgili kısa bilgiler paylaşan Albayrak, Tekirdağ’daki basının arzu ve taleplerini almak üzere Batı Trakya Gazeteciler Derneği yönetiminden kendilerine bir rapor sunmaları talebinde bulundu. Albayrak, gazetecilerle yenen öğlen yemeğinin ardından Türkiye Gazeteciler Federasyonu delegeliğine seçilen Batı Trakya Gazeteciler Derneği üyelerine çeşitli hediyeler verdi. Batı Trakya Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Işıksal da “Büyükşehir belediye başkanının nazik düşüncesi ve ev sahipliğinden ötürü hem derneğimiz, hem meslektaşlarımız, hem de Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Merkezi adına belediye başkanımız sayın Kadir Albayrak’a teşekkür ediyorum. Bizler zaman zaman işimiz doğası belediye başkanlarımızı eleştirsek de ülkemiz ve ilimizin menfaatleri doğrultusunda bir araya gelip yarınlarımız için ve mesleğimiz için birlikte düşünebilen insanlarız. Türkiye Gazeteciler Federasyonu, tarihinde olduğu gibi bundan sonra da Türkiye’deki gazetecilerin yetişmesi, haklarının korunması bağlamında elinden geleni yapacaktır. Önümüzdeki süreçte hayat normale döndüğünde, pandemiden kurtulduğumuzda zorda olan gazetelerimizin ve meslektaşlarımızın zorluklarını el birliğiyle yeneceğiz” dedi.

 

“YEREL YÖNETİM İLE YEREL MEDYA İŞBİRLİĞİ ÖRNEĞİ SERGİLENEBİLİR”

 

Davetten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazeteci Şaban Kardeş, gazeteciliğin zorluklarının yanı sıra güzelliklerinden de bahsederek “Tekirdağ’da gazetecilik yapmak mesleki olarak zor olduğu kadar sektörel olarak kolay. Çünkü biz eksikleri için kurumları eleştirirken, kaygı gütmeden haberi insan odaklı ele alıp kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bu durum zaman zaman idarecileri rahatsız etse de büyükşehir belediye başkanlığının haberlerimizi muhatap alıp bilgi dönmesi, hem biz gazeteciler için hem de kamuoyu için son derece önemli. Bunun için de Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı basın çalışanlarına ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a teşekkür ediyoruz. Ancak medyada büyükşehrin büyüklüğüne yakışır bir şekilde yer alması gerektiğine de inanıyoruz. Bunun için bölgede bulunan yerel gazetelerle sosyal medya işbirliği içerisinde, interaktif canlı yayınlarla hem yayınlar zinde tutulur hem de büyükşehir veya ilçe belediyelerinin aktiviteleri muhataplarına, yani halka birinci ağızdan objektif bir dille anlatılırsa, günün ihtiyaç ve beklentilerine cevap verir bir yerel yönetim ile yerel medya işbirliği örneği sergilenebilir” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ