Maske takmayana kamerayla ceza

Korona nedeniyle, İçişleri Bakanlığı tarafından denetimlerin artırılması yönündeki talimatlarının ardında ülke genelinde Dinamik Denetim uygulamalarına geçildi. Denetimlerde güvenlik kameraları d

GÜNDEM 11.03.2021 16:03:00 0
Maske takmayana kamerayla ceza

Korona vakalarının artmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından gelen talimatla denetimlerin sıklaştırıldı. Bu kapsamda, tüm imkanların seferber edilmesi yönünde karar verilirken, il ve ilçelerde güvenliğin sağlanmak üzere kullanılan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameraları da kullanılmaya başlandı. Kameralarla tedbirlere uymayan, maske takmayan şahıslar tespit edilerek, en yakın güvenlik ekipleri gönderilerek uyarılıyor ve ceza kesiliyor.

 

900 TL İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI

 

Saray’da pandemi denetimlerinin uygulanması için denetimlerini aralıksız sürdüren Saray İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, maske kuralına uymayan bir kişiyi Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) üzerinden tespit etti. Teknik takip sonucu maske takmadığı tespit edilen A.U isimli vatandaşa ekipler tarafından 900 TL idari para cezası uygulandı.

 

Haber/Gülveren ALTUNOĞLU