Belediyeden kadınlara özel program

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Kapaklı Belediyesi özel bir program düzenledi. Moldova asıllı şarkıcı Leonida, kadınlar için değişik dillerde birçok şarkı seslendirdi.

GÜNDEM 9.03.2021 15:42:00 0
Belediyeden kadınlara özel program

Kadına Değer programı Kapaklı Belediye TV’den canlı yayınlandı. Kadın ve Aile Müdürü Filiz Kaya’nın konuşmacı olarak katıldığı programın moderatörlüğünü Ufuk Kaplan yaptı. Programda Moldova'dan Ukrayna'ya, Kırım'dan Kazakistan’a, Almanya’dan İran'a kadar 15 farklı ülkeden kutlama mesajları geldi.

 

 

ÇİÇEK TAKDİMİ İLE SON BULDU

 

Kapaklı’da kadınlara yönelik yapılan çalışmaların ve projelerin konuşulduğu programda Moldova asıllı şarkıcı Leonida değişik dillerde şarkılarını izleyiciler için seslendirdi. Program Kapaklı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel röportajın gösterilmesinin ardından çiçek takdimi ile sona erdi.

 

“DÜNYADA HER ŞEY KADININ ESERİDİR”

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşı olan kadınlarımız hiç şüphe yok ki milli ve manevi değerlerimizin, kültür ve geleneklerimizin en kıymetli taşıyıcılarıdır. “Dünyada her şey kadının eseridir” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlarımıza verdiği değeri hepimiz bilmekteyiz. Kapaklı Belediyesi olarak bizler ekonomiye en çok katkı sağlayan fabrikalarda çalışan emekçi kadınlarımızın çocuklarını güvenle emanet edebileceği Çocuk Akademisi ve Gündüz Bakımevi için çalışmalarımızı başlattık. Yine belediyede daha önce olmayan Kadın ve Aile Müdürlüğünü kurduk. Müdürlüğümüz kadınlara yönelik birçok çalışma gerçekleştirmektedir” dedi.

 

ÜRETTİKLERİ ÜRÜNLERİ SATABİLECEKLER

 

Başkan Çetin, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Turizm ve Yöresel Ürünler Merkezi Emek Sepeti Atölyemiz ile kadınlarımızın üretebileceği, ürettiklerini satabilecekleri bir merkezi ilçemize kazandırdık. Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesileyle kadına yönelik her türlü ayrımcılığın kalktığı, her türlü şiddetin son bulduğu, kadınların yönetimin her aşamasında ve hayatın her alanında daha çok temsil edildiği daha güzel bir dünya ümit ediyorum. Tüm Kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum." 

 

Haber / Menşure KARDEŞ