Sepetçilik yeniden hayat bulacak

Edirne Valiliği ve Keşan Belediyesi tarafından kadın istihdamının arttırılması ve sepetçiliğin yeniden hayat bulması amacıyla hazırlanan `Emek kadından, sepet hasırdan´ projesi kapsamında Keşan Sosy

GÜNDEM 8.03.2021 14:58:00 0
Sepetçilik yeniden hayat bulacak

Edirne Valiliği ve Keşan Belediyesi tarafından sepetçilik mesleğinin yaşaması için hazırlanan `Emek kadından, sepet hasırdan´ projesi başlatıldı.

 

TANITIMI YAPILDI

 

Kadınların istihdama kazandırılmasını da amaçlayan proje, Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nde tanıtıldı.Tanıtıma Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nergis Mustafapaşa, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar ile öğretmenler ve kursiyerler katıldı. 24 kadının katıldığı kurs, koronavirüs tedbirlerine uyularak yapılacak. 

 

“KADIN ELİ DEĞEN ŞEYLER BEREKETLİDİR”

 

Sepet örücülüğünün unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden biri olduğunu belirten Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Üretilen sepetleri satarak, kadınlarımızın ekonomisini destekleyeceğiz. Kadın eli değen şeylerin ne kadar bereketli olduğunu göstermek için kursu, bu anlamlı günde açtık. Kadın elinin değmediği ekonomi büyümekte zorlanır. Kadın emeğimizin yanında olan çalışmalarımızı her gün arttırarak devam ettireceğimizden kimsenin endişesi olmasın. Keşan Belediyesi’nin Kent Hizmetleri Birimi’nden bizler üretilen ürünleri satın alacağız. Satın aldığımız ürünleri de satış noktalarında, internette değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

 

24 KADINA SEPETÇİLİK EĞİTİMİ VERİLECEK

 

Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nergis Mustafapaşa da, “Kadının güçlenmesi hem ailenin hem de toplumun güçlenmesi anlamına geliyor. Bu doğrultuda sayın valimizin önderliğinde sayın kaymakamımız ve belediye başkanımız iş birliğinde `Emek kadından, sepet hasırdan´ projesi hazırlandı. Bu proje iki aşamadan oluşmaktadır. Birinci aşamada halk eğitim merkezi müdürlüğümüz tarafından 24 kadınımıza sepetçilik konusunda eğitim verilecek. İkinci aşamada eğitime katılan kadınlarımızın üretime geçerek istihdama katılımları sağlanacaktır" dedi. Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar da, mesleği olmayan kadınların istihdama kazandırılmasının önemli olduğunu vurguladı.

 

Haber / Yener AKBABA