Gönül Kapısı projesi hayata geçirildi

Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve eşi İlknur Bilgin'in himayelerinde il genelinde dezavantajlı toplum kesiminde yaşayan ailelerin gönüllü aileler tarafından sosyal, kültürel ve ekonomik olarak desteklenmesi amacı

GÜNDEM 7.03.2021 12:53:00 0
Gönül Kapısı projesi hayata geçirildi

Gönüllü aileler ve paydaş kurumların katılımıyla video konferans yöntemi ile yapılan toplantıda konuşan Vali Osman Bilgin, “Devlet desteğinin yanında ailelerin de birbirlerine yardımcı olmasını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

 

“HER İKİ AİLE GÖNÜLLERİNİ BİRBİRİNE AÇMALI”

 

“İnsanların maddi manevi avantajlı ya da dezavantajlı yönleri var, sahip olduğumuz imkanları birbirimizle paylaşmalıyız" diyen Vali Bilgin, “İnsanların sadece ekonomik değil sosyolojik, psikolojik, eğitimsel, kültürel veya sportif alanlarda da ihtiyaçları bulunduğunu, önemli olan aileleri 'kardeş aile' kavramıyla bir araya getirmek. Her iki ailenin gönüllerini birbirlerine açmaları gerekiyor ki burada esas amaca ulaşalım. Bazen bakarsınız bir ailenin sahip olduğu farklı imkan, diğer aile açısından sahip olunmayan bir şey olabilir" ifadelerini kullandı.

 

PROJENİN AMACI

 

Gönül Kapısı projesi ile ilgili Kırklareli Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İlimizde bulunan 390 proje yararlanıcısı aile ile 390 gönüllü ailenin birbiri ile eşleştirilerek aileler arası; sosyal, kültürel, sportif, eğitim öğretim, psiko – sosyal destek, ekonomik, rol model vb. çalışmalarla sosyal uyumun güçlendirilmesi başta olmak üzere, ilimizdeki ailelerin desteklenmesi ve ailelere rehberliğin yapılması, ailelerin karşılıklı etkileşimi sonucu sanatsal faaliyetlere ilginin arttırılması ve bu faaliyetlere olan yeteneğin ortaya çıkartılması, aile ve bireylerin zaman ve enerjilerinin kültürel etkinlikler üzerine yoğunlaşması ile olumsuz alışkanlık edinme riskinin önüne geçilmesi, eğitimler aracılığı ile ailelerin desteklenmesi, ailelerin takibi ile risk değerlendirme çalışmaları yapılarak sorun çözme odaklı yöntemlerin hayata geçirilmesi ile yerinde ve zamanında sosyal hizmet müdahalesi yapılması amaçlanıyor” denildi.

 

TOPLAM 390 AİLE VAR

 

Açıklamanın devamında, “Faaliyet kapsamında farkındalık yaratmak için proje başlangıcında Kırklareli’nin plaka numarası olan 39 ile uyumlu, ilçelerin nüfusları da göz önüne alınarak 390 aile tespit edilecek ve bu aileler projeye dâhil edilecektir. İlçelere göre proje başlangıcında belirlenen proje yararlanıcısı aile sayıları; Merkez; 120 aile, Lüleburgaz;150 aile, Babaeski;50 aile, Vize;30 aile, Pınarhisar;20 aile, Demirköy;10 aile, Pehlivanköy;7 aile, Kofçaz;3 aile olmak üzere toplam 390 ailedir” ifadelerine yer verildi.

 

Haber / Erdal AYDIN