Çerkezköy'de kapsamlı koronavirüs denetimi

Kontrollü normalleşme döneminde dinamik denetim modeline geçilmesiyle birlikte bugün 81 ilde 260 bin personelle geniş kapsamlı koronavirüs denetimi yapıldı. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığınÄ

GÜNDEM 4.03.2021 17:41:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Engin ve kurum müdürlerinin katılımıyla ilçe merkezinde yapılan denetimde kontrollü normalleşme kapsamında yeniden müşterilerini ağırlamaya başlayan restoran ve kafelerde kurallara uyulup uyulmadığı kontrol edildi. 514 kişilik ekip ilçe genelinde gün boyu denetimlerini sürdürdü.

 

YÜKSEK RİSKLİ İLLER ARASINDA

 

Denetimlerle ilgili açıklama yapan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, tüm ülke genelinde olduğu gibi Tekirdağ’da da mutasyonlu hastanın olduğunu belirterek “1 Mart Pazartesi günü Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi yeni bir kontrollü hayata geçiyoruz. Ama kademeli olacak. Biliyorsunuz illerimiz riske göre dört bölgeye ayrıldı. Turuncu kategorideyiz ve yüksek riskli iller arasında yer alıyoruz” dedi.

 

 

“ÖNCELİK FARKINDALIK”

 

Kuralların İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenerek valilikler aracılığıyla kendilerine de iletildiğini kaydeden Kaymakam Abban, “Bakanlığın talimatı doğrultusunda dinamik denetimlere bugünden itibaren başladık. Öncelik farkındalık ve vatandaşların bilinçlendirilmesi. Ama uymamakta ısrar edenler, kötü niyetli, mükerrer hata yapan olursa gerekli hıfzıssıhha kurulu kararı ile ilgili işlem yapılacak” dedi.

 

“DENETİMLER 7 GÜN 24 SAAT DEVAME DECEK”

 

Ayrıca gerekiyorsa da Türk Ceza Kanunu’nun 195.maddesine göre adli işlem yapılacağını dile getiren Abban, denetimler için 514 personelin belirlendiğini be 34 denetim grubunun oluşturulduğunu ifade ederek “Denetimler dinamik ve teknolojiden de faydalanarak k 7 gün 24 saat devam edecek. Bugün ilkini gerçekleştirdik. Önemli olan vatandaşın ve iş yerlerinin bilinçlendirilmesidir” dedi. Alınan tüm tedbirler ve yapılan denetimlere rağmen vaka sayılarında artış olduğunu ifade eden Kaymakam Atilla Selami Abban, “Bunu önlemek ise hepimizin elinde. Hepimizin gayret etmesi gerekiyor. Çerkezköy vakalarda Tekirdağ ile paraleldir” dedi.

 

Haber / Yener AKBABA