"Mevcut partiler işini doğru yapsa, yeni partilere ihtiyaç kalmaz"

Aydınlık Geleceğin Partisi Genel Başkanı Murat Danacı, gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette partinin kuruluş amacından bahseden Danacı, "Atatürk'ün kuruluş felsefesiyle hareket edeceğiz. Bizim il-ilçe b

GÜNDEM 23.02.2021 16:43:00 0

Geçtiğimiz yıl 10 Şubat’ta kurulan Aydınlık Geleceğin Partisi Genel Başkanı Murat Danacı, beraberinde Genel Başkan Yardımcısı Hacer Danacı, Genel Başkan Vekili Ergun Turgut ve Genel Sekreter Erdal Açık ile birlikte bugün gazetemize tanışma ziyaretinde bulundu.

 

 

“İNSANLARIN DERDİNE ÇARE YOK”

 

Çerkezköy’de esnaflık yapan ve sanayi kimliğiyle de tanınan Aydınlık Geleceğin Partisi Genel Başkanı Murat Danacı, parti ile ilgili bilgiler vererek “Aslen Sivaslıyım, Çerkezköy’ün esnafıyım. Partimiz resmiyete geçeli bir yıl oldu. Türkiye’de 82’nci partiyiz. 1 yıllık süreçte 16 il ve 29 ilçede teşkilatlandık” dedi. Mevcut partilerin şu anda insanlara, millete çare olamadığını, iktidarın da muhalefetin de bir şey yapmadığını gördükleri için bu yola çıktıklarını kaydeden Danacı, “Söyledikleri ve yaptıkları birbirini tutmuyor. Bugün mevcut partilere gittiğimiz zaman hepsi birbirine karışmış durumda. Sağcı solcu olmuş, solcu sağcı olmuş. İnsanların derdine çare yok. Konuşuyorlar ama icraat yok. 18 yıldır iktidar ne yapmış? Önemli olan içinde bulunduğumuz sıkıntıların giderilmesi ama giderilmiyor” dedi.

 

“KUVA-Yİ MİLLİYE RUHUNU HAREKETE GEÇİRMEK İSTİYORUZ”

 

Siyasi hayatlarının MHP’de başladığını, Büyük Birlik Partisi’nde devam ettiğini kaydeden Danacı, “Biz Atatürkçüyüz. Atatürk’ü bize unutturmaya, O’nun itibarını bitirmeye çalışan bir sistem var, biz o itibarı yukarıda tutmak istiyoruz. Atatürk’ün kuruluş felsefesiyle hareket edeceğiz. Bizim il-ilçe başkanlarımız hiçbir şaibesi olmayan, makam mevki derdi olmayan insanlar. Biz hiçbir zaman bir koltuk, makam aramadık, bize ne görev verildiyse yaptık. Partimizin kurulma amacı insanlara hizmet etmek, sorunlarına çare bulmak. Biz Kuvay-i Milliye ruhunu tekrar harekete geçirmek istiyoruz, ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

 

 “MEVCUT SİYASİLERDE SÖYLEM ÇOK EYLEM YOK”

 

“Mevcut partiler işini doğru yapsa yeni partilere ihtiyaç kalmaz” diyen Danacı, “Mevcut siyasilerde söylem çok eylem yok. Siyasi parti devlet değildir. Bazıları siyasi partiyi, ülkemizi yönetenleri devlet sanıyor. Devlet değil, devletin başına getirilmiş, ülkemizi yöneten kişi” şeklinde konuştu. Yapılan bütün yanlışlara dur demek istediklerini ve yanlışın karşısında, doğrunun yanında olacaklarını kaydeden Genel Başkan Murat Danacı, “Yanlışa yanlış, doğruya doğru demek, insanlığa hizmet etmek için çıktık bu yola. Milletimiz, ülkemiz için güzel şeylere her zaman destek vereceğiz. Ana muhalefet partilerinin beceriksizliği, iktidarın beceriksizliği var ortada. Biz iyiyi, kötüyü gözlemleyeceğiz. Siyasete bulaşmamış ama siyaseti iyi bilen, herhangi birini satmamış, yarı yolda bırakmamış, bırakılmamış kadroyla yola çıktık” ifadelerini kullandı. Gençleri de önemsediklerini belirten Genel Başkan Murat Danacı, “Gençleri kötü alışkanlıklarsan kurtarmak, teknoloji bağımlılığından uzak tutmak için spora, sanata, tiyatroya yönlendireceğiz” diye konuştu. Ziyarette geçtiğimiz günlerde bölücü terör örgütünün Gara’da yaptığı katliam da gündeme geldi. Genel Başkan Murat Danacı, “Gara’daki katliamda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Olayla ilgili yapılan açıklamalarda birinin dediği öbürünü tutmuyor” dedi.

 

“HER İKİ PARTİNİN DE VEBALİ VAR”

 

İçinde sivillerin de bulunduğu 16 asker ve polisimizin şehit edilmesinde hem iktidarın hem de ana muhalefetin vebalinin olduğunu söyleyen Genel Sekreteri Erdal Açık da, “Ana muhalefet ‘biz 5 yıldan beri söylüyoruz’ diyor. Söylemek yetmiyor. Ne eylem yaptınız? Hiçbir eylem yapmadınız. Askerlerin, polislerin ve sivil vatandaşların kaçırıldığını biliyordunuz. Bu olayda muhalefet de suçludur, sahip çıkmadı. Şimdi çıkıp da ‘biz dedik’ muhabbeti yapmayın. Ana muhalefetliği yapamıyorsunuz, bırakın o koltuğu. 13 şehidimizin vebali her 2 siyasi partinin boynunadır” dedi.

 

“H’Sİ BİLE BİZİM İÇİMİZDE OLAMAZ”

 

Asıl suçun hükümette değil, muhalefet yapamayanlarda olduğunu söyleyen Açık, “Biz çok iyi muhalefet yapacağız. Sokakta konuşacağız, televizyonda konuşacağız, nerede mecra bulursak orada konuşacağız. Öyle bir ekibimiz var” dedi. Terör konusunun da kırmızı çizgileri olduğunu söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Açık, “Hdp’nin H’si bile bizim partimizin içerisinde olamaz. Terör bizim kırmızı çizgimiz. Vatana ihanet etmiş, ihanet etmeye çalışmış, yardımcı olmuş hiç kimse bizim ailemizin içerisinde olamaz” dedi.

 

 “TEK TARAFLI DÜŞÜNCE ÜLKEYİ AYDINLIĞA ÇIKARMAZ”

 

Son zamanlarda gündemde olan Siyasi Partiler Kanunu değişikliği ile ilgili konuşan Genel Başkan Murat Danacı, “Siyasi Partiler Kanunu değişmeli. Siyasi partiler halka hizmet için vardır. Biz zaten ülkemizin içinde bulunduğu bu durumdan endişe duyduğumuz için bu yola çıktık” dedi. Genel Sekreter Erdal Açık da “18 yıldır değiştirmediler. Bugün mü akıllarına geldi? Neye göre değiştirecekler? Biz de siyasi partiyiz. İlla mecliste olmamız gerekmiyor. Bize de sorun, bizden de isteyin. Tek taraflı düşünce hiçbir zaman bu ülkeyi aydınlığa çıkarmaz” diye konuştu.

 

“’BİZ’ DİYEREK YÜRÜYECEĞİZ”

 

Aydınlık Geleceğin Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hacer Danacı da, “Sistemin dışında yepyeni bir muasır medeniyet oluşturmak istiyoruz. Bu muasır medeniyeti nasıl yapacağız? Taban dediğimiz yani bizlerin, halkın hedefiyle yapabileceğiz. Halkın emekleriyle yapacağız. Ben, sen diyerek değil biz diyerek yürüyeceğiz. Tek amacımız da bu” dedi. Anayasanın değiştirilmesi konusu hakkında da düşüncelerini paylaşan Danacı, “Anayasanın ilk 4 maddesinin değiştirilmesi söz konusu dahi edilemez. Telaffuz edilmesi bile bizce yanlış. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bize unutturmaya çalışıyorlar. Atatürk’ü taşıyabildiğimiz en yüce mertebeye taşımak için çalışacağız” şeklinde konuştu. Gazeteci Şaban Kardeş, ziyaretlerinden dolayı Aydınlık Geleceğin Partisi Genel Başkanı Murat Danacı ve beraberindekilere teşekkür etti.

 

Haber / Buse SERİN