Çetin: Kapaklı algısını değiştirmek istiyoruz

Esnafla bir araya gelerek Pınar Bulvarı Cephe Sağlıklaştırma Projesi'nin detaylarını paylaşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, "Pınar Bulvarı bizim merkezi bir noktamız. Kapaklıâ€?

GÜNDEM 19.02.2021 15:58:00 0
Çetin: Kapaklı algısını değiştirmek istiyoruz

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Pınar Bulvarı esnafıyla bir araya gelerek, Pınar Bulvarı Cephe Sağlıklaştırma Projesi’nin detayları hakkında esnafı bilgilendirdi.

 

“CİDDİ BİR MÜCADELE İÇERİSİNDEYİZ”

 

Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Pınar Bulvarı esnafıyla bir araya gelen başkan Çetin, ilçede bir değişimi, yeniliği, gelişimi hayata geçirmek için göreve geldikleri ilk günden beri ciddi bir mücadele içerisinde olduklarını belirterek, “Önce belediye içerisinde kurumsallaşmaya yönelik çalışma yürüttük. Akabinde belediyenin tüm ekipleriyle beraber Kapaklı’da neyi nasıl değiştirebiliriz, Kapaklı’ya daha fazla değer nasıl katarız, Kapaklı’yı bölgede cazip bir merkez haline nasıl dönüştürürüz ile ilgili çalışmalarımıza başladık” dedi.

 

 

“PRESTİJ CADDESİNE DÖNÜŞTÜRMEK İSTEDİK”

 

Görevdeki ilk yıllarının ekonomik sorunlarla geçtiğini, pandemi süreciyle yılı geçirmek zorunda kaldıklarını söyleyen Çetin,  esnafın da bundan ciddi bir şekilde etkilendiğini kaydetti. Pandemi sürecinin belediyeyi de etkilediğini, esnek çalışma ile Kapaklı’nın sorunlarını çözmeye gayret ettiklerini söyleyen Çetin, “Pınar Bulvarı Kapaklı’nın önemli bir merkezi. Pınar Bulvarı bizim merkezi bir noktamız. Kapaklı’nın pınarından ismini almış bir yerimiz. Burayı prestij caddesine dönüştürmek istedik” dedi.

 

“ESNAFIMIZIN DA MÜŞTERİ İLE TEMASINI ARTIRMAK İSTİYORUZ”

 

Başlattıkları çalışmalar neticesinde bölgede herkesin takdirini toplayan bir cadde ortaya çıktığını söyleyen Çetin, “Bu yaz pandemi son bulursa bu caddemizi hafta sonları trafiğe kapatıp, festival ortamı haline dönüştürüp, ailelerimizin çocukları ile zaman geçirebileceği birçok etkinlik planlıyoruz. Esnafımızın da müşteri ile temasını artırmak istiyoruz” diye konuştu.

 

“TÜRKİYE’DE BAZI ÖRNEK ÇALIŞMALAR VAR”

 

Pınar Bulvarı’nın bir ucunda Millet Bahçesi bir ucunda da eski belediye meydanı projesinin olduğunu dile getiren Başkan Çetin, “Bunlar zaman içerisinde hayata geçerse Pınar Bulvarı’nın kıymeti daha da önem arz edecek. Bunları planlarken mevcut Pınar Bulvarı’nın cephe iyileştirmelerini yapalım istedik. Türkiye’de bazı örnek çalışmalar var, bunları ilçemizde de uygulayabilir miyiz diye yola çıktık” dedi. Etüt Proje Müdürlüğü’nün bir çalışma hazırladığını, tabelalarla ilgili de esnafla fikir alışverişinde bulunmak istediklerini söyleyen Çetin, “Herkesin farklı tabelaları var. Bu tabelaları tek tipe çevirirsek esnafımız nasıl yaklaşır, esnafımızın bu konudaki düşünceleri neler konuşalım istedik” dedi. Toplantıda proje yetkilisi Mimar Ersin Sarıhan yaptığı sunum eşliğinde Pınar Bulvarı Cephe Sağlıklaştırma Projesi’nin detayları hakkında bilgi verdi. Pınar Bulvarı esnafı da sunumun ardından görüş ve önerilerini dile getirdi.

 

 

“BİR ALGIYI DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM”

 

Trakya’da bu projenin bir benzerinin olmadığını söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “İlçemizde bir algıyı değiştirmek istiyorum. Gündem de yok iken termal su ile ilgili girişimlerde bulunduk. İnşallah kaliteli suya ulaşırsak ve termal tesisler kazandırırsak ilçemize gelen herhangi bir vatandaşımız Pınar Bulvarı’na gelerek sizlerden alışveriş yapacak” dedi. Göz önünde olan Pınar Bulvarı’nı cazibe merkezi haline getirerek bu sayede Kapaklı algısını değiştirelim istediklerini kaydeden Çetin, toplantıya katılan tüm esnaflara teşekkür etti. Çetin, “Kısa zaman içerisinde proje ile ilgili tüm esnaf tek tek ziyaret edilecek ve konuyla ilgili detaylı anket çalışması yapılacak” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU