2 milletvekiline Gara soruşturması

Pkk terör örgütünce kaçırıldıktan sonra şehit edilen çoğunluğu asker 13 kişiyle ilgili paylaşımları nedeniyle hdp milletvekilleri Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında soruşturma baÅ

GÜNDEM 15.02.2021 12:31:00 0
2 milletvekiline Gara soruşturması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Gara paylaşımları nedeniyle hdp milletvekilleri Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında soruşturma başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasında, "Tespiti yapılan paylaşımlarla ilgili olarak; 27'nci dönem Milletvekilleri Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında ayrıca soruşturma başlatılmıştır" denildi.

 

ÖRGÜT PROPAGANDASINA SORUŞTURMA

 

Öte yandan terör örgütü pkk/kck tarafından 13 kişinin şehit edilmesi nedeniyle bir kısım sosyal medya platformlarında, "Esir kampını TR bombaladı" vb. şeklindeki paylaşımlar ile terör örgütünce daha önce kaçırılan vatandaşların görüntülerinin yayınlandığının tespiti üzerine, görüntü yayınlayanlar ile paylaşımları yapanlar hakkında da soruşturma başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, şu açıklamayı yaptı: "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca; pkk/kck silahlı terör örgütü tarafından 13 vatandaşımızın şehit edilmesi nedeniyle bir kısım sosyal medya platformlarında 'Esir kampını TR bombaladı’ vb. şeklindeki paylaşımlar ile pkk/kck terör örgütünce daha önce kaçırılan vatandaşlarımızın görüntülerinin yayınlandığının tespiti üzerine, görüntü yayınlayanlar ile paylaşımları yapanlar hakkında 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 7/2 maddesi kapsamında terör örgütü propagandası yapmak, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 301. maddesi kapsamında Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama suçlarından soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

Haber/Şaban KARDEŞ