Önce babasını, şimdi de bir kadını katletti

Kapaklı Bahçelievler Mahallesi Halide Edip Adıvar Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir dönercide, indirim talebini kabul etmeyen iş yeri sahibi Kader Balcı'yı (39) bıçaklayarak öldüren Recep Özcan (36) g

GÜNDEM 11.02.2021 11:19:00 0
Önce babasını, şimdi de bir kadını katletti

Kapaklı Bahçelievler Mahallesi Halide Edip Adıvar Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir dönercide meydana gelen olayda, iş yerine gelen 36 yaşındaki Recep Özcan, indirim talebini reddeden iş yeri sahibi 3 çocuk annesi Kader Balcı’yı yanında bulunan bıçakla defalarca bıçaklayarak ağır yaraladı.

 

 

HASTANEDE YAPILAN MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI

 

Sesler üzerine iş yerine giden çevredeki vatandaşlar, Recep Özcan’ın elinden bıçağı alırken, ağır yaralı olarak Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 39 yaşındaki Kader Balcı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cinayet zanlısı, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Olay anı güvenlik kameralarına anbean yansırken, Recep Özcan’ın akli dengesinin yerinde olmadığı yönünde raporunun bulunduğu öğrenildi.

 

14 YIL ÖNCE BABASINI ÖLDÜRDÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI

 

Cinayet zanlısı Recep Özcan’ın 2007 yılında Sivas’ın Suşehri ilçesinde babası Şenel Özcan’ı öldürdüğü, 8 yıl cezaevinde kaldıktan sonra akli dengesinin yerinde olmadığına dair raporu nedeniyle serbest kaldığı öğrenildi.

 

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE KONULDU

 

5 kardeş olan ve Kapaklı’da annesi ve kardeşleriyle birlikte yaşayan Recep Özcan’ın polisteki ifadesinde döner almak için iş yerine gittiğini belirterek, “Param yoktu indirim talep ettim ama kabul etmedi. Bunun üzerine sinirlenip, saldırdım” dediği öğrenilirken,  Özcan’ın üzerinden 170 lira çıktı. Cinayet zanlısı Özcan, emniyetteki işlemlerinin ardından öğlen saatlerinde Çerkezköy Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta alınan ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilen Özcan, tutuklanarak Tekirdağ Cezaevi’ne konuldu.

 

“SÖZÜN BİTTİĞİ YER”

 

3 çocuk annesi Kader Balcı’nın iş yeri komşuları olaydan büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi. Çığlık sesleri duyup dönerciye gittiğini söyleyen esnaf Ertan Türk, “Gittiğimde kadın yerde yatıyordu. Bıçaklanmıştı, baygındı. 112’yi aradım, yol tarifi için dışarı çıktım. Şahsı salmadık, kaçmasın diye sandalyeye oturttuk, tepkisizdi polisleri aradım. Polisler geldi, teslim ettik. Kadın ölmeden önce, ‘Abi çocuklarım görmesin beni’ dedi. ‘Tamam abla konuşma sakin ol’ diyerek, ambulansın gelmesini bekledik. Hastayım diye sokakta gezen ruh hastası birinin böyle bir olayı yapması, yavrularını öksüz bırakması son derece yanlış. Sözün bittiği yer, bir hiç uğruna. Çok iyi, kendi halinde bir bayandı. Bu şekilde elini kolunu sallayarak cinayet olursa, kan donduracak bir şey” dedi.

 

“ÇIĞLIKLARA KOŞTUK AMA BIÇAKLAMIŞTI”

 

Çığlık sesleri üzerine olay yerine gittiği ifade eden esnaf Yakup Tekin de “Fırının önünde oturuyordum. Çığlık sesleri duyduk. Sonra ne oluyor diye baktığımızda adam kadını bıçakla yere yatırmıştı. Kadın adamı itti sonra adamı biz aldık. Bayan bıçaklanmıştı zaten. Adam kadından 5 lira mı 7 lira mı ne indirim istemiş. Adam, ‘Kadın yapmam deyince ben de bıçakladım’ dedi. Adamın dediği bu. Ben de indirim için bir kadın mı bıçaklanır diye tepki gösterdim” diye konuştu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ