Vali Yıldırım: Sigara toplum sağlığına da zararlıdır

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla Tekirdağ Valiliği önünde kurulan standı ziyaret etti. Burada konuşan Vali Yıldırım, "Sigara toplum sağl?

GÜNDEM 10.02.2021 11:57:00 0
Vali Yıldırım: Sigara toplum sağlığına da zararlıdır

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Tekirdağ Valiliği önünde kurulan standı ziyaret eden Vali Aziz Yıldırım, “1987 yılından bu yana 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü olarak anılmaktadır. Her yıl 9 Şubat gününde sigara ve tütün ürünlerinin kullanımının azaltılması konusunda etkinlikler yapılmaktadır” dedi.

 

“ÖZELLİKLE GENÇLERİMİZİN SİGARA İÇMEMELERİNİ ARZU EDİYORUZ”

 

Ziyarette yaptığı konuşmada, “Hepimiz biliyoruz ki bize sağlıklı nesiller lazım” diyen Vali Yıldırım, “Sağlıklı nesilde sağlıklı bir vücutla oluyor. Vücudumuza iyi bakmayla oluyor. Beynimizin sağlıklı düşünmesi lazım. Kaslarımızın sağlıklı çalışması lazım. Ancak üretimi ve yeni gelişmeleri o sayede sağlayabiliriz. Sigara içmemek her şeyin başında geliyor. İnsan vücuduna zararlı olan pek çok madde var sigara içerisinde. Onun içindir ki, özellikle gençlerimizin sigara içmemelerini arzu ediyoruz. Böyle bir bağımlılığa kapılmamalarını arzu ediyoruz. Bir şekilde bağımlı olanlar varsa gerek sağlık teşkilatımız içerisinde gerekse özel kuruluşlar içerisinde ve Yeşilay’ımızda gerçekleştirilen bağımlılıktan kurtulma eğitimlerine, seanslarına, terapilerine katılmaları mümkündür” ifadelerini kullandı.

 

BİLGİLENDİRME BROŞÜRLERİ DAĞITILDI

 

Pandemiyle birlikte sigaranın daha da bir zararlı olduğuna dair bilim insanlarının açıklamaları olduğunu kaydeden Yıldırım, “Yüzde 14 pandemiyi daha bulaşır hale getirdiği ya da bulaştığı insanlarda daha kötü sonuçlar doğurabileceğine dair bilimsel olarak kanıtlanmış sonuçlar var. Sigara toplum sağlığına da zararlıdır. Sigara uzuv kayıplarına, iş kayıplarına sebebiyet veriyor hayatınızın konforunu yerle bir ediyor. Sigarasız, günler, sigarasız hayatlar, dumansız alanlar, dumansız sağlıklı bir hayat diliyorum” şeklinde konuştu. Tekirdağ Valiliği önünde kurulan stantta gün boyunca vatandaşlara görevliler tarafından bilgilendirmeler yapıldı ve bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

 

Haber / Buse SERİN