Yazı, Albayrak'a mektup yazdı

Bugün Çerkezköy'de Çerkezköy basınının karşısına çıkacak karşısına çıkacak olan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın rektör atamasına ilişk

GÜNDEM 5.02.2021 09:01:00 0
Yazı, Albayrak

Sait Yazı, ‘Albayrak’a Açık Mektup’ başlığıyla sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı mektupta şöyle dedi:

“Sayın Albayrak. Bir belediye meclis üyesi olmanın vicdani sorumluluğuyla size bu açık mektubu yazıyorum. Hatırlatmak istiyorum ki Boğaziçi Üniversitesi’ndeki, rektör atamasıyla ilgilenmek değil, Tekirdağ'ın sorunlarıyla ilgilenmek asli göreviniz. Siz, Tekirdağ'ın belediye başkanısınız, ne bir rektör ataması yapan merci ne de öğrenci temsilcisi ya da öğretim üyelerinin temsilcisi değilsiniz!

Bir yerde yasalar ve mevzuat ne diyorsa buna göre işlem yapılmışsa, bu işlemlere karşı herkes demokratik hakkını elbette kullanabilir. Ancak, yasalar ve kanunlar dışına çıkıldığında yine yasalarla devlet üzerine düşeni yapar. Vandallara karşı elbette polis gerekeni yapacaktır. Öğrencilerin hakkını yine elbette devlet koruyacaktır. Ancak, sizin Boğaziçi'ndeki rektör atamasında taraf olmanız, Tekirdağ halkının verdiği yetkiyi aşmaktadır.

Siz, yıllardır bir türlü bitiremediğiniz, yarım milyonun üzerinde para gömdüğünüz ve üç kez ihale edip hala bitiremediğiniz büyükşehir belediye binasının bir an önce en uygun maliyetle tamamlanmasıyla ilgilenip, Tekirdağ halkının kaynaklarının çarçur edilmemesini sağlamalısınız.

Yine, belediye kaynaklarını ilçeler arasında ayırım yapmadan harcamakla yükümlüyken, en düşük bütçeleri AK Parti’li belediyelerin olduğu ilçelere tahsis ederek, yöneticilik vasfını ortaya koymuşken, başka şehirde başka statüde (Üniversite) bulunan bir kurumun başındaki hocaya (Rektör) akıl vermemelisiniz.

Size birçok yapamadığınız görevinizi hatırlatarak, istifanızı isteyecek Tekirdağ halkı arasında binlerce kişi bulunmasına rağmen, siz hala görevinizi yapmaktasınız. Bu nedenle, öğrenciler ister, rektör atanır, devlet gerekeni yapar. Sizi, bizi ilgilendiren bir konu yokken, yazmış olduğunuz bu mektuptan en kısa sürede pişmanlık duyacağınızı ümit ederek, asli görevinizi yapmaya davet ediyorum”

 

Haber / Şaban KARDEŞ