İlçelerdeki altyapı ve üstyapı çalışmalarını inceledi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; bugün Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı ve Saray'da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından yÃ

GÜNDEM 1.02.2021 15:50:00 0
İlçelerdeki altyapı ve üstyapı çalışmalarını inceledi

Bu sabah mesaisine sabah erken saatlerde Çorlu’dan başlayan Başkan Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ile birlikte Çorlu’da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından devam eden altyapı ve üstyapı çalışmalarını inceledi.

 

MESAİYE ÇORLU’DAN BAŞLADI

 

Çorlu’daki incelemelerinin ardından Çerkezköy’e geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz ile birlikte TESKİ tarafından Fevzipaşa Mahallesi’nde yürütülen altyapı çalışmalarını inceledi. TESKİ’nin Çerkezköy’de daha önce gerçekleştirdiği büyük altyapı yatırımları sayesinde eskisi gibi su taşkınlarının meydana gelmediğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Ani ve yoğun yağışlarda kentimizin bazı noktalarında su birikintileri oluşuyordu” dedi.

 

 

“SEL BASKINLARININ ÖNÜNE GEÇİLMESİ HEDEFLENİYOR”

 

Fevzipaşa Mahallesi’nde TESKİ tarafından başlatılan ve tamamlandığında bu bölgeyi su taşkınları konusunda rahatlatacak olan Fevzipaşa Mahallesi Yağmursuyu Şebeke İnşaatı çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Akay, “Proje kapsamında yaklaşık 5 bin metre yağmursuyu döşenecek. Bu yatırım ile yağmursuyu hatları bulunmayan Fevzipaşa ve Gazi Osman Paşa Mahallelerimizde, yağmursuyu şebekesi yapılarak sel baskınlarının önüne geçilmesi hedefleniyor” dedi.

 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını ve Fevzipaşa ve Gazi Osman Paşa Mahallelerinde artık su taşkını konusunda herhangi bir sorun yaşanmayacağını dile getiren Akay, çalışmalardan dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz’e teşekkür etti. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da “Çerkezköy’de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından devam eden altyapı ve üstyapı çalışmalarını İlçe Belediye Başkanımız Vahap Akay ve ekiplerimizle birlikte inceledik. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” dedi.

 

DEVAM EDEN ÇALIŞMALARLA İLGİLİ GÖRÜŞMELERDE BULUNDU

 

Başkan Albayrak, Çerkezköy’deki incelemelerinin ardından Kapaklı’da devam eden altyapı ve üstyapı çalışmalarını inceledi. Albayrak’a incelemelerinde Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz ve partililer de eşlik etti. Başkan Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve AK Parti İlçe Başkanı Recep Biyik’i de ziyaret ederek devam eden çalışmalar hakkında görüşmelerde bulundu.

 

 

İNCELEMELERİNİ SARAY’DA SÜRDÜRDÜ

 

Kapaklı’nın ardından incelemelerini Saray’da sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,
Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş’i ziyaret ederek Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından Saray’da yürütülen altyapı ve üstyapı çalışmalarını değerlendirdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU