Mehmet Akif Ersoy sergisi açıldı

Trakya Üniversitesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu tarafından 2021 yılının "İstiklâl Marşı Yılı" olarak kabul edilmesi sebebiyle dizi anma etkinlikleri düzenleniyor. Bu kapsamda ilk

GÜNDEM 31.01.2021 16:54:00 0
Mehmet Akif Ersoy sergisi açıldı

İstiklâl Marşı Yılı kapsamında düzenlenen ve Milli Mücadele ruhunu yansıtan serginin açılışına; Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Doç. Dr. Nurten Çetin, Erasta AVM Müdürü Cihangir Özdemir ile idari personeller katıldı. Trakya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen sergi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile İstanbul Üniversitesi’nin ardından Türkiye’nin farklı bölgelerine de taşınacak.

 

“İSTİKLAL MARŞIMIZI ORTAYA ÇIKARAN KOŞULLARI HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ”

 

Sergi açılışında konuşan Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Doç. Dr. Nurten Çetin, Trakya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi olarak hazırladıkları serginin İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıl coşkusunu yansıtmasını temenni ettiklerini belirterek “Böyle günlere erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu coşkuyu kamuoyuyla paylaşmak amacıyla Trakya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı olarak bir organizasyon yaptık. Milli Mücadele, Batı’nın zırhına ve çeliğine karşı kısıtlı imkânlarla yapılan bir mücadeledir. Bu mücadelede elbette ki manevi değerler çok önemli. Mehmet Akif Ersoy’un milli mücadelemizdeki önemi oldukça fazladır. Özellikle Anadolu hareketinin zararlı bir hareket olarak nitelendirildiği zamanlarda Sebîlürreşâd’da yazdığı yazılarla Milli Mücadele’yi kuvvetlendirmeye çalışmış ve manevi yönden destek vermiştir. Sergimizi gezdiğiniz zaman İstiklal Marşımızı ortaya çıkaran koşulları hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yener AKBABA