AK Partili'lerden büyükşehir belediyesi ve TESKİ'ye tepki 

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik ve partililer, eylül ayından bu yana Erbay Caddesi'nde tamamlanamayan alt yapı çalışmaları nedeniyle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ'ye tepki gö

GÜNDEM 29.01.2021 18:47:00 0
AK Partili

Balçığa dönen Erbay Caddesi’nde partililer ile birlikte basın açıklaması gerçekleştiren AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, “Tüm Kapaklılı hemşerilerimizin bildiği gibi Belediye Başkanımız Mustafa Çetin göreve geldiği ilk günden itibaren Kapaklımızın en büyük sorunun alt yıpa ve içme suyu sorunu olduğunu her platformda dile getirmiş ve bu sorunların çözümü için gece gündüz demeden gayretli bir şekilde mesai harcamıştır. Bu mesailer sonucu gecikmeli de olsa sorumluluğu Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinde olan Erbay caddesinde alt yapı çalışmaları Eylül ayında başlatılmıştır. Aradan geçen 5 aylık süre zarfında çalışmalar hala tamamlanamamıştır. Bu süreçte Ak Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye meclis üyesi arkadaşlarımız defalarca projenin tamamlanarak mağduriyetlerin giderilmesi için yetkililer ile görüşmüşlerdir” dedi. 

 

KAPAKLI HALKI CEZALANDIRILIYOR MU ?


Biyik, "Büyükşehir meclis üyelerimizin ısralrla bu konuyu takip etmeleri sonucu Erbay Caddesi'nde bir türlü bitirilemeyen alt yapı çalışmasını yakinen görmek ve denetlemek için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz buraya gelmişler ve sorunları yerinde görmüşlerdir. Buradaki mağduriyetin hala giderilememiş olmasının açıklamasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. 2021 yılında Türkiye’de ve dünyada inşaat teknolojileri bu kadar gelişmişken yaklaşık 800 metrelik bir caddenin altyapı çalışmalarının beş ayda bitirilememesinin nedenlerini merak etmekteyiz. Büyükşehir belediyesine soruyoruz. İşi yüklenen müteahhidin ekip ve ekipmanları mı yetersiz? Müteahhit hak edişini alamadığı için işini mi yavaşlatıyor? Yoksa Kapaklı halkı tercihi AK Partiden yana kullandığı için mi cezalandırılıyor?” dedi. 

 


"ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ" 


Bu manzaranın Kapaklı’ya yakışmadığını kaydeden Biyik, “Geldiğimiz noktada Kapaklımıza hiç yakışmayan bu manzaranın ve mağduriyetin nasıl ortadan kaldırılacağı noktasında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinden açıklama beklemekteyiz. Ayrıca buradaki çalışmaların sanki Tredaş Müdürlüğünün çalışmalarına bağlıymış gibi açıklamalar yapılması en basit tabiriyle komiktir. Çünkü Tredaş çalışmalarını yıllık takvime ve belli bir sırayla gerçekleştirmektedir. Tredaş Müdürlüğü Erbay Caddesi enerji nakil hatlarını yer altına alma işini 2021 yılı bütçesine almış fakat bu çalışmalara hava şartlarından dolayı en erken Nisan ayında başlayabileceğini ve daha ihalesinin bile yapılmadığı tarafımızca yetkililerden öğrenilmiştir. Kaldı ki Tredaş çalışanlarını ağırlıklı olarak kaldırımlar üzerinden yapacağından, Tredaşın çalışmalarını planlamasını bekliyoruz söylemenin doğruluk payı yoktur. Bu süre zarfında Kapaklı halkını cezalandırmaya çalışmak kimsenin haddine değildir. Yaşanılan mağduriyetin başka kurumlara ihale edilerek çalışmaların uzatılması kabul edilebilir değildir. Bizler gerekirse her gün burada yapılan veya bizce yapılıyormuş gibi gösterilen çalışmaları yakından takip edeceğiz” dedi.