"Sağanak ve kar sayesinde kuraklık son bulacak"

Edirne'de etkili olan sağanak ve kar yağışı, buğday ile kanola üreticilerini sevindirdi. Edirneli üreticiler, sağanak ve kar sayesinde kuraklığın son bulacağını, hasatta yüksek verim beklediklerini söyled

GÜNDEM 29.01.2021 14:02:00 0

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, kentte ocak ayında metrekareye 204 kilo yağış düştü.  Aralık ayında başlayan yağmurla birlikte 2021 yılında mevsim normallerinin üzerinde yağış alan kentte, kar yağışı da etkili oldu.

 

HASATTA YÜKSEK VERİM BEKLENİYOR

 

Edirne'nin yüz binlerce dekar ekili buğday ve kanola tarlalarını beyaz örtüyle kaplayan kar, üreticiyi mutlu etti. Kar yağışı ile birlikte, önemli miktarda buğday ve bitkisel kanola yağı üretilen Edirne'de, hasatta yüksek verim bekleyen çiftçiler, toprağın suya doymasıyla kuraklığın son bulacağını söyledi. 

 

“YAKLAŞIK İKİ YILDIR KAR YAĞMIYORDU”

 

Hamzabeyli Köyü’nden buğday üreticisi Süleyman Güre, “Kar yağışının 30 santimetreyi bulmasıyla kuraklık son buldu. Yağan kar ile birlikte buğday hasadından yüksek verim bekliyoruz. Kar yağdı çok mutluyuz. Bölgemizde su kıtlığı ve kuraklık vardı. Bu yıl kar çok güzel yağdı. Kar buğdayın üzerini kapadı. Yaklaşık iki yıldır kar yağmıyordu, bu yıl yağdı artık kuraklıkta son bulur inşallah. Yüksek verim bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Çiftçi Erdem Tufan, "Kar çok güzel geldi, tarlalara bereket yağdı. Kuraklık olmayacak, toprak suya doyacak. Hasatta verim artacak. Suyu depolayacağı için de yazında kuraklık yaşamayacağız. Bu yıl istediğimiz yağışı aldık ve şu an yerde 30 santimetre kar var" dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ