Haritalar, 24 mahalle muhtarlığına teslim edildi

Edirne Belediyesi, Edirne İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile ortaklaşa bir çalışma yaparak, Afet ve Acil Durum Toplanma Alanlarını belirledi. Bu alanları halkın görebilmesi için harita hazırlayan belediy

GÜNDEM 28.01.2021 13:23:00 0
Haritalar, 24 mahalle muhtarlığına teslim edildi

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Belediyesi ile Edirne İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün ortak bir çalışmaya imza attığını, kentteki Afet ve Acil Durum Toplanma Alanlarını belirlediklerini belirtti.

 

EDİRNE’DE 19 TANE TOPLANMA ALANI VAR

 

“Edirne Belediyesi olarak olağan dışı durumlarda, deprem gibi afet durumlarında neler yapacağımızı, nasıl bir çalışma içerisinde olacağımızı uzun yıllardır tecrübe ettik ve ediyoruz” diyen Tanrıkulu, “Bu son dönemdeki depremlerle ile ilgili de AFAD Müdürlüğü ile beraber, Edirne’deki toplanma alanlarını belirledik. Buralara Belediye olarak tabelalar yaparak astık. Edirne’mizde şu an 19 tane toplanma alanı var. Bu alanları mahalle bazında gösteren haritaları tüm mahalle muhtarlarımıza verdik. O mahalledeki acil deprem alanlarını gösteren haritaları Edirne Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz yaptı” ifadelerini kullandı. 

 

VATANDAŞLARIN GÖREBİLECEĞİ NOKTALARA DA KOYULACAK

 

Bu haritaları vatandaşların görebileceği noktalara da koyacaklarını kaydeden Tanrıkulu, “Edirne Belediye Başkanımız Recep Gürkan’ın talimatlarıyla her zaman biz istiyoruz ki halkımız acil toplanma alanlarını bilsinler. Afet durumunda da bu alanlarda toplansınlar. Türkiye bir deprem bölgesi. Deprem öldürmez, bina öldürür. Biz önlemlerimizi alırsak, böyle bir doğal afette halkımız da zarar görmez. Önemli olan halkımızın bilinçlenmesi ve depremle yaşamayı öğrenmemizdir” dedi.

 

 “EDİRNE’NİN EN BÜYÜK MAHALLESİ ŞÜKRÜPAŞA”

 

Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı ve Şükrüpaşa Mahalle Muhtarı İrfan Tasmalı da, haritaları hazırlayan Edirne Belediyesi ile Edirne İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne teşekkür ederek, “Edirne’nin en büyük mahallesi Şükrüpaşa Mahallesi. Yeni yapılaşmanın çok olduğu bir mahalle. 1999 depreminden sonra devletimizin, belediyelerimizin aldığı kararlar gereği deprem yönetmeliğine göre yapılan binalarımız çoğunlukta. Şükrüpaşa Mahalle’mizde suni gölet alanımız var. 50 bin metrekare, Kaptan Halı Sahamız var, o da 6 bin metrekare, üçüncü alanımızda Şehitler Parkı, o da 6 bin 952 bin metrekare. Bunun için emeği geçen AFAD Müdürümüz, Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 

Haber / Buse SERİN