2020'de 8 bin tonun üzerinde atık geri kazanıldı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yapılan Sıfır Atık çalışmaları kapsamında, 2020'de ilçe genelinde cam, kâğıt, plastik ve metal gibi geri dönüştürülebilir ambalaj atıklarının

GÜNDEM 27.01.2021 14:21:00 0
2020

Ülkemiz genelinde uygulanan Sıfır Atık politikası doğrultusunda çalışmalar yapan Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ambalaj atıklarının ayrı toplanmasının yanı sıra 2020 yılı boyunca bilgilendirme çalışmaları da yürüttü. Sıfır Atık çalışmaları ile hem doğanın ve çevrenin korunması hem de ekonomi açısından geri dönüştürülebilir atıkların ayrıştırılmasının önemine dikkat çekmek amaçlanıyor.

 

ÇALIŞMALAR 2021’DE DE SÜRDÜRÜLECEK

 

Süleymanpaşa Belediyesi yetkilileri, “Geri dönüştürülebilir atıkların çöp olmadığı ile ilgili toplumsal farkındalık yaratmak ve atıkların kaynağında ayrı toplanması bilincini yerleştirmek amaçları ile gerçekleştirilen bilgilendirme çalışmaları, koronavirüs salgınının etkili olduğu dönemde hem işletmeler ve okullarda, hem de çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Salgın süresince bilgilendirme ve denetim çalışmalarını sürdüren ekipler, özellikle ambalaj atıklarının yoğun olarak üretildiği marketlere odaklanarak, atıkların kaynağında ayrı toplanmasını ve Süleymanpaşa Belediyesi Atık Yönetim Planına uygun olarak geri kazandırılmasını sağladı. Süleymanpaşa Belediyesi, 2020 yılında 8 bin tonu aşarak rekor düzeyde geri dönüştürülebilir atığı çöp olmaktan kurtardı. 2021 yılında da Sıfır Atık programı kapsamında çalışmalar sürdürülecek” dedi. 

 

Haber / Erdal AYDIN