Kısıtlamada içki ve pos cihazıyla yakalandı

Edirne'de, sokağa çıkma kısıtlamasında polisin yaptığı denetimler sırasında bir market kuryesinin motosikletinde, satışı yasak olan içki ve pos cihazı ele geçirildi. Sürücü ve motosikletin sahibi

GÜNDEM 25.01.2021 13:58:00 0
Kısıtlamada içki ve pos cihazıyla yakalandı

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında 1'nci Murat Mahallesi'nde denetimlerini gece ve gündüz sürdürdü.

 

İZİN BELGELERİ SORGULANDI

 

Denetlemede sokağa araçlarıyla çıkanların izin belgeleri sorgulandı. Gece yarısı polis ekipleri, markette 'motosikletli kurye' olarak çalışan S.E. yönetimindeki motosikleti durdurdu. Motosiklet sürücüsünün, araç sepetinde arama yapan ekipler, kısıtlamada satışı yasak olan alkollü içki ele geçirdi. Polisin, içkileri nereye götürdüğünü sorması üzerine kurye S.E., mesai saatinin bittiğini ve içkileri de evine götürdüğünü öne sürdü. Motosiklette detaylı inceleme yapan polis, ayrıca bir de pos cihazı bulunca, sürücüye 1339 lira yetersiz ehliyet cezası, sahibine de 1339 lira olmak üzere toplam 2 bin 678 TL ceza uyguladı.

 

“İÇKİ SATMIYORUZ”

 

Kuryenin yakalanmasının ardından bölgeye gelen işletme sahibi de içki satmadıklarını iddia etti. Çalışanların işlerinin bittiğini ve eve gitmek için yola çıktığını savunan işletme sahibi, içkilerin satılmak için değil eve götürülmek istendiğinden dolayı sepete konulduğunu söyledi. Polis ekipleri ise işletme sahibinin ifadelerinin ardından tutanak tutup, yasal işlem başlattı.

 

'DUR' İHTARINA UYMAYAN SÜRÜCÜ KOVALAMACAYLA YAKALANDI

 

Diğer taraftan polis ekiplerinin uygulaması sırasında bir araç 'dur' ihtarına uymadı. M.Ö. yönetimindeki 39 LU 874 plakalı araç ile polis ekipleri arasında kısa süreli kovalamaca yaşandı. Yakalanan aracın sürücüsü M.Ö. sokağa çıkma kısıtlamasında izin belgesi olmadığı için kaçtığını ifade etti. Polisler sürücüye, sokağa çıkma kısıtlamasında izinsiz olarak çıktığı için 3 bin 50 TL, 'dur' ihtarına uymadığı için ise 314 TL olmak üzere toplam 3 bin 464 lira cezai işlem uyguladı.

 

Haber / Yener AKBABA