Kosova Demokratik Türk Partisi'ni ziyaret ettiler

Trakya Üniversitesi öncülüğünde hayata geçirilecek "Kosova Teknopark"ın imza töreni için Kosova'da bulunan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyıl

GÜNDEM 22.01.2021 14:05:00 0
Kosova Demokratik Türk Partisi

Prizren’de gerçekleşen ziyarette, KDTP Genel Başkanı ve Kosova Meclis Başkan Vekili Fikrim Damka ile birlikte Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Enis Kervan, KDTP Milletvekili Fidan Brina Jilta, KDTP Genel Başkan Yardımcısı Müferra Şinik, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Başdanışmanı ve KDTP Prizren Şubesi Başkanı Levent Buş ile birlikte parti yöneticileri hazır bulundu. Heyet, Trakya Üniversitesi’nin Kosova’da hayata geçirdiği projelere desteklerinden ötürü Fikrim Damka’ya teşekkür ederken yeni projeler konusunda da fikir alışverişinde bulundu.

 

“KOSOVA İLE İŞ BİRLİKLERİMİZE İLERİ BİR BOYUTA TAŞIDIK”

 

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Kosova ile iş birliklerimize bir yenisini eklemekle kalmayıp daha ileri bir boyuta taşıdık. Kosova’nın kendi değerlerini elinde tutacağı, kendi markalarını üreteceği, istihdamın ve inovasyonun merkezi olacağına inandığımız Kosova Teknopark’ı hayata geçiriyoruz. Eğitim, sağlık, kültür ve bilim alanındaki iş birliklerimiz artık sınır ve mesafe tanımaz bir hızla ilerliyor. Kosova ve Türkiye’yi daha da yakınlaştıran her projede olduğu gibi bu projemizde de bizlere büyük destek veren kıymetli dostumuz, Kosova Meclis Başkan Vekili Fikrim Damka ile birlikte KDTP’nin tüm yöneticilerine teşekkürü bir borç biliyoruz. Kendilerinin varlığı ve destekleri bizi her daim diri tutuyor, yeni projeler için heyecanlandırıyor” ifadelerini kullandı.

 

“TÜRKİYE İLE KOSOVA ARASINDAKİ MESAFELERİ ADETA KALDIRDI”

 

KDTP Genel Başkanı ve Kosova Meclis Başkan Vekili Fikrim Damka da, “Değerli dostum Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve ekibi, Türkiye ile Kosova arasındaki mesafeleri ve sınırları adeta kaldırdı. Bugün Trakya Üniversitesi’nde olan tüm imkânlar Kosova’nın ve halkının kullanımına sunuluyor. Evlatlarımız, Trakya Üniversitesi’nde eğitim alıyor, hastalarımız burada şifa buluyor. Trakya Üniversitesi’nin bilgisi, deneyimi ve destekleri ile kurulacak; teknoloji, Ar-Ge ve inovasyon merkezi olan Teknopark ile inanıyorum ki ekonomik gelişimimiz büyük bir ivme yakalayacak. Geçmişten bugüne yapılan tüm çalışmalar için başta Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu olmak üzere tüm Trakya Üniversitesi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Büyük bir heyecanla beklediğimiz yeni adımlara da tüm gücümüzle destek vermeye devam edeceğiz. Dost ve kardeş ülke Türkiye ile birlikte, Balkanların en etkili eğitim kurumlarından biri olan Trakya Üniversitesi’ne gönülden teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

 Haber / Menşure KARDEŞ