Özcan'dan Kapaklı çıkarması

Her hafta Salı günü düzenlediği ilçe ziyaretleri kapsamında geçtiğimiz hafta Çerkezköy'e gelen AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, bugün de Kapaklı'da çeşitli ziyaretlerde

GÜNDEM 19.01.2021 17:50:00 0
Özcan

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, bugün Kapaklı’da çeşitli ziyaretlerde bulundu. Öğlen saatlerinde Tübaş Tekstil Fabrikası’nı ziyaret ederek fabrika çalışanları ile öğle yemeği yiyen Mestan Özcan, Özen Mensucat fabrikasını da ziyaret etti. Saat 14.00’da Kapaklı Belediyesi’ni ziyaret eden İl Başkanı Özcan, belediye binası önünde Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri tarafından karşılandı.

 

“GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİYLE HALKA HİZMET ETMEYE ÇALIŞIYORUZ”

 

Teras Kafe’de düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, Kapaklı programına fabrika ziyaretleri ile başladıklarını belirterek, akşama kadar ilçede çeşitli ziyaretlerde bulunacaklarını söyledi. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de Kapaklı’nın Tekirdağ’ın en hızlı büyüyen ilçesi ve büyürken sorunlarıyla beraber gelişen bir yer olduğunu belirterek, “Geldiğimiz günden beri aşkla, gönül belediyeciliğiyle halka hizmet etmeye çalışıyoruz. Yeni ilçe olmamız sebebiyle devletin getirmesi gereken bazı projelerle ilgili de sizlerin, TBMM başkanımız sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop’un ve milletvekillerimizin desteğiyle birçok girişimde bulunduk. Bunlardan bir tanesi de hükümet konağımızın yarım kalan işleriydi. Onları da tamamladık. Şu anda hizmet verir durumda” dedi.

 

 

“GÜZEL HABERLER ALACAĞIZ”

 

Hastane ile ilgili de yoğun mesai harcadıklarını belirten Çetin, “Bu konuyu sizlerinde desteğiyle çözdük. Ve hastanemizin temeli atıldı. 30 aylık bir ihale süreci var inşallah bunu 2 yıl içerisinde tamamlayıp hedefimiz 2023’te hizmete açmak” dedi. Yıldızkent Kavşağı’ndaki trafik sorununa da değinen Çetin, “Bu konuyu da belirli bir noktaya getirdik. Projesi hazır halde olan bu sorunu, biz Cumhurbaşkanımıza da ilettik. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu konuyla ilgili güzel haberler alacağız ve vatandaşımızla paylaşacağız” diye konuştu. Karagöz Gölü mevkiinde yaklaşık 100 dönümlük bir alanda millet bahçesi taleplerinin olduğunu, bu konuda 1 yıldır büyükşehir belediye meclisinde bir sonuç alamadıklarını söyleyen Çetin, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üzerinden bir plan değişikliğiyle ilgili işlemlerimizi tamamladık” dedi. Kapaklı’da yer altı sularıyla ilgili çok ciddi sıkıntılar yaşandığını kaydeden Çetin, “DSİ tarafından Ayvacık Barajı’nın ihalesinin yapılması konusunda bakanlıkla temaslarımız oldu ve ihale tamamlandı. İnşallah Ayvacık Barajı’ndan ilçemize su getirilecek ve ilçemizin önemli bir sorunu giderilmiş olacak” dedi.

 

OSB İLE İLGİLİ TALEPLERİNİ ANLATTI

 

İkitelli OSB’nin Karaağaç’a gelme talebiyle ilgili de konuşan Belediye Başkanı Çetin, TOKİ’nin kamulaştırma talebi olan bir yer. Bizim buradaki alanımız ise yaklaşık 8 buçuk milyon bir alan, b urada TOKİ kamulaştırma talebiyle bir uygulama başlattı. Bu uygulamada aksayan bazı yerler vardı. Mustafa Şentop hocamızın konuya el atmasıyla konu biraz beklemeye alındı. Orada var olan depolama alanının kalmasını, 3 milyon metrekarelik alanın zaten var olan Kapaklı OSB’nin genişleme alanının içerisine alınmasını talep ediyoruz. Çerkezköy OSB ve Kapaklı OSB varken üçüncü bir OSB’nin kurulmasından ziyade mevcut OSB’nin genişleme alanı içerisine 3 milyon metrekarelik alanın dahil edilmesini ve burada sanayiciyle yer sahiplerinin de mağdur edilmeyecek şekilde çözüm üretilmesini talep ediyoruz” dedi.

 

 

“TÜRKİYE’NİN GÜCÜNÜ İSPAT ETTİĞİ DÖNEM OLACAK”

 

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan da ziyarette yaptığı konuşmada pandeminin tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi de etkilediğini ifade etti. Ülkemizde geçtiğimiz hafta başlatılan aşılama süreciyle ilgili de konuşan Özcan, “En kısa zamanda pandemiyle alakalı bu sorunu da üstümüzden atmış olacağız. Türkiye’nin şu anda popülaritesi çok fazla. Fransa’nın gönderdiği iyi niyet mektubunu duymuşsunuzdur. Yunanistan ve Almanya’yla olan işbirliklerinin ne kadar hızlı geliştiğini, İngiltere’nin Rusya, Türkiye ve Çin özelinde ticari anlaşmalar yapmak için kapımızı çaldığını ve bu anlaşmaları yaptığımızı biliyorsunuz. Bükemedikleri eli öpüyorlar mı dersiniz, yoksa bu süreci iyi yönettik mi dersiniz, ne söylerseniz söyleyin. Ama görünen o ki 2021-2023 Türkiye’nin gücünü ispat ettiği dönem olacak” dedi.

 

“DAHA MODERN KENTSEL İNŞA ETMEK İSTİYORUZ”

 

Teşkilatlar olarak kendilerinin de yeni sayfa açtıklarını, kongrelerin yapılmasıyla birlikte bir yenilenme olduğunu belirten Özcan, “Tekirdağ’da 4 tane belediyemiz var. Kamu kuruluşlarında hükümet anlamında Tekirdağ’ın alacağı her türlü destek anlamında her kapıyı çalabileceğimiz bir dönemdeyiz” dedi.  Tekirdağ’ın deprem bölgesinde yer aldığını anımsatan İl Başkanı Özcan, “Kentsel dönüşüm konusunda özellikle denize yakın Marmaraereğlisi, Şarköy, Süleymanpaşa gibi ilçelerde öncelik yapmak istiyoruz. Özellikle Marmaraereğlisi Silivri fay hattına çok yakın. Daha modern ve konforlu şehirler, insanı kucaklayan önemli kentler inşa etmek istiyoruz” dedi.

 

“KAPAKLI KAZANACAK”

 

Her bakanın Tekirdağ ziyaretinin çok önemli olduğunu belirten Özcan, “En yakın zamanda turizm bakanımızı Tekirdağ’da ağırlayacağız. Özellikle Marmaraereğlisi, Süleymanpaşa, Şarköy gibi günübirlik turizmi öncelikleyen ilçelere başka ilçeler katabilir miyiz? Burada yer altı kaynaklarını, termal suyu turizme çevirebilir miyiz? Bunlarla alakalı çalışmalar yapacağız. Çok heyecanlıyız, çok tutkuluyuz, ekibimiz çok heyecanlı. Önümüzdeki dönem millete dokunduğumuz, çok çalıştığımız, odağımıza milleti alarak çalışma yaptığımız bir dönem olacak. Kapaklı için de kazanımların olacağı bir dönem olacak. Kapaklı ile ilgili güzel projeler. Kapaklı kazanacak, Kapaklılı kazanacak. İnşallah hep beraber burada değer üreteceğiz” dedi.  

 

 

“2021 YILI ÇOK İYİ VE CEVVAL GEÇECEK”

 

İl Başkanı Mestan Özcan toplantının ardından Kapaklı İletişim Merkezi’ni ziyaret ederek vatandaşlardan Çağrı Merkezi’ne gelen telefonları yanıtladı. Özcan, saat 15.00’da da Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik ve partililerle birlikte Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Özcan, “2019 yerel seçimlerinde Tekirdağ’da yüzde 44 aldık ama muaffak olamadık. 45 bin civarında oy farkımız var.  4 belediyeyi aldık. Kapaklı’yı iyi bir oy oranıyla aldık. 2021 yılı çok iyi ve cevval geçecek. İnsanlara ‘seçimden seçime geliyorsunuz’ dedirtmeyeceğiz. Türkiye’nin özellikle yakın zamanda yaşadığı badireleri de gözeterek 2023’te bölgede güçlü bir ülke olması için iyi bir çalışma yapması gerekiyor. Güçlü ve büyük Türkiye’nin ayak seslerini hissediyoruz. 2020 yılında pandemi hepimizin canını sıktı, üzüldük ama 2020’de güzel şeyler de oldu” dedi.

 

“VAKA SAYILARINDA CİDDİ DÜŞÜŞ VAR”

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Hamitoğlu da Kapaklı’da vaka sayılarında ciddi bir düşüş olduğunu belirterek “Pandemi sürecini ülkemiz çok iyi bir şekilde yürütüyor. Sağlık sektöründe de önemli hizmetler var. Birçok şey bizim için normal ücretsiz olduğu için. Ama yurt dışına çıktığınızda ciddi paralar ödendiğini görüyorsunuz. Türkiye’ye sağlık turizmi kapsamında yurt dışından da çok fazla hasta geliyor. Bu da sağlık sektöründe ne kadar ileride olduğumuzu ve sağlık hizmetlerimizin ne kadar ekonomik olduğunu gösteriyor” dedi.  Hastane inşaatının devam ettiğini söyleyen Kaymakam Hamitoğlu, “Belediye faaliyetlerinden vatandaşların çoğu memnun. Belediye başkanımızın güzel projeleri, hedefleri var. İnşallah el birliğiyle güzel işler olacak” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU