Kitap kurtları kitapla ödüllendirildi

Lüleburgaz Sokullu Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesi'nce, 2020 yılında en çok kitap ödünç alan kullanıcılar belirlenip, en çok kitap ödünç alanlara hediye verildi. Okuyuculara hediye olarak kitap veril

GÜNDEM 18.01.2021 17:06:00 0
Kitap kurtları kitapla ödüllendirildi

2020 yılında kütüphaneden en çok kitap ödünç alan 65 yaş üstü kullanıcı, 56 kitap alarak emekli öğretmen Hüseyin Türker oldu. Diğer yaş gruplarında da okul öncesi çağında Toprak Kılıçoğlu 118, çocuk çağında Aras Işık 144, genç grubunda Ebru Yılmaz 52, yetişkinlerde Alper Tolga Çetin 66 kitapla birinci oldu.

 

“GENELDE TÜRK YAZARLARIN KİTAPLARINI TERCİH ETTİM”

 

70’li yıllardan beri kitap okuduğunu söyleyen Hüseyin Türker, “Öğretmen olarak görev yaptığım Kırklareli'nin Poyralı, Beğendik, Armağan, Kavakdere, Karıncak ve Kaynarca'da öğrencilerime de kitap sevgisini aşılamak için gayret gösterdim. 1994 yılından sonra Lüleburgaz İlçe Halk Kütüphanesi'ne üye oldum. Boş zamanımın tamamını kütüphanede değerlendiriyorum. Genelde Türk yazarların kitaplarını tercih ettim. Fakir Baykurt, Kemal Tahir, Yaşar Kemal, Sabahattin Ali, Rus yazarlardan Tolstoy, Fransız yazarlardan Emile Zola'ya kadar çok değişik kitapları okudum. Kütüphanede çok kitap var” dedi.

 

“KORONAVİRÜS SÜRECİNDE DAHA ÇOK KİTAP OKUDUM”

 

Kütüphane ortamını sevdiğini dile getiren Türker, “Güzel, sessiz ve temiz bir yer. Geldiğimiz zaman gayet sıcak karşılanıyoruz. Beğendiğim kitapları alıyorum, 15 günde en az 3 kitap okuyorum, iki kez değiştiriyorum, ayda 30 kitap okuyorum. Tabi koronavirüs sürecinde daha çok kitap okudum. İyi bir uğraş oldu. Can sıkıntısı fazla olmadı. Bu sayede evdekiler de memnun oluyor, dışarıya çıkmamış oluyoruz. Herkese tavsiye ediyorum. İnsanların boş zamanlarını değerlendirmesi için en güzel şey okumaktır. İnsanın ufkunu genişletiyor. İmkanım olsa bütün köylere kütüphane kurulmasını isterim. Herkes okusun, bunun sınırı yok, yaşı yok" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN