Çayla Mahallesi'ne 2 adet sera yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, Saray Belediyesi'nin belirlediği Çayla Mahallesi'nde bulunan arazide Saray Seracılığı Geliştirme Projesi kapsamında 320 metrekarelik 2 adet sera yapımı

GÜNDEM 17.01.2021 15:22:00 0
Çayla Mahallesi

Tekirdağ'da kırsal kesimin desteklenmesi ve tarımsal üretim faaliyetlerinin uygulanabilmesi için, başlangıç aşamasında örnek teşkil etmesi amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında yapımı tamamlanan seralarda incelemelerde bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, her zaman tarımsal alana destek verdiklerini ve çiftçilerin yanında olduklarını belirtti.

 

“PROJE VE DESTEKLERİMİZE DEVAM EDİYORUZ”

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Sera, şu anda ülkemizde işsizliği azaltan, daha fazla ürün alınmasını sağlayan, nüfusu kırsal kesimde tutarak çarpık şehirleşmeyi önleyen önlemlerin en önemlilerinden biridir. Bu durumda kırsal kesimde yaşayan ve tarımsal faaliyetlerle uğraşan insanlarımızın yaşam standartlarını yükseltip gelir düzeylerini artırarak köylerden kente göçünü azaltmak için alternatif kırsal kalkınma projeleri uygulamak gerekmektedir. Seracılık sayesinde iklim faktörlerinin zararlı etkisi minimuma indirilerek, yetiştiricilik için gereken çevre koşullarının uygun olmadığı mevsimlerde, sebze veya çiçek yetiştiriciliğinin en iyi şekilde gelişmesi sağlanmaktadır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tarımsal alandaki proje ve desteklerimize devam ediyoruz. Saray İlçesi Çayla Mahallesinde yapımını tamamladığımız seralar da çiftçilerimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. Başkan Albayrak'a incelemelerinde Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş de eşlik etti.

 

Haber / Buse SERİN