TBMM Başkanı Şentop: Aşı, salgının hızını azaltacak

Edirne'nin Keşan ilçesinde çeşitli incelemelerde bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop,  aşı çalışmalarıyla ilgili gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Şentop "Yapılan çalış

GÜNDEM 15.01.2021 17:20:00 0
TBMM Başkanı Şentop: Aşı, salgının hızını azaltacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Edirne'nin Keşan ilçesinde belediye tarafından yapılan Keşan Kent Müzesi ile Artı Çarşı ve Kunduracılar Çarşısı’nda incelemelerde bulundu.

 

“FAYDALI OLDUĞU KONUSUNDA HİÇBİR TEREDDÜT YOK”

 

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’ndan kent müzesiyle ilgili çalışmalar hakkında bilgi alan TBMM Başkanı Şentop, incelemelerinin ardından başkanlık binasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin, koronavirüs aşısıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Şentop, “Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca, akşam beni de aradı. İnşallah Ankara'ya döndükten sonra önümüzdeki hafta onu planlayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın aşı olması, bizim ve diğer Meclis’te siyasi partilerin genel başkanlarının şöyle bir faydası var. Aşı için sadece Türkiye'de değil, bütün dünyada bazı kafa karışıklıkları ve tereddütler var. Bunlar aslında doğru değil. Hem uzmanlarımız bunları açıklıyorlar. Yapılan çalışmalar bunu gösteriyor ki, koruyuculuk ve salgının etkisini azaltması bakımından aşının faydaları var, buna dair tespitler var. Çok az bir fayda olmuş olsa bile bunu dikkate almış olmamız lazım. Bütün dünyada yaşanan salgının etkilerini hep birlikte görüyoruz. Faydalı olduğu konusunda hiçbir tereddüt yok. Az mıdır, çok mudur? Onu zaman içerisinde göreceğiz. Zararı yok. Bunu, uzmanlarımız da söylüyor” dedi.

 

 

“KEŞAN BİZİM MEMLEKETİMİZ”

 

Ziyaretiyle ilgili de değerlendirme yapan Prof. Dr. Şentop, “Ben Tekirdağlıyım. Hepimiz Trakya'nın çocuğuyuz. Zaman zaman Edirne'ye gidiyoruz. Keşan'a da gelmek için uzun zamandır planlamamız vardı. Salgın şartları, biraz ertelememize sebebiyet verdi. Ama bitmesini beklemek bizi geciktirecek diye geldik” dedi. Keşan’ı gezdiklerini ve belediye başkanından yapılan çalışmalar, projelerle ilgili bilgi aldıklarını söyleyen Şentop, “Yapabileceğimiz bir katkı varsa bunları hep beraber takip edeceğiz. Keşan bizim memleketimiz. Burada evimizdeyiz” dedi. Mustafa Şentop’a ziyaretinde AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Valisi Ekrem Canalp, Kaymakam Cemalettin Uslu, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ile kurum amirleri ve partililer eşlik etti. Cuma namazının tarihi Hersekzade Ahmet Paşa Camii'nde kılan TBMM Başkanı Şentop, Şapçı Ağadayı Tesisleri'nde düzenlenen öğle yemeğinin ardından Keşan’dan ayrıldı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ