Tekirdağ'da ikinci Bebe Kütüphanesi Kapaklı'da kurulacak

Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, Şarköy'ün ardından ikinci bebe kütüphanesi Kapaklı'da kurulacak. Kapaklı Belediyesi ile imzaladıkları protokolle İlçe Halk K

GÜNDEM 14.01.2021 13:26:00 0
Tekirdağ

Kapaklı İlçe Halk Kütüphanesi; Kapaklı Belediyesi ile Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nin girişine taşınacak. Kapaklı Belediyesi ile protokol imzaladıklarını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, çalışmaların devam ettiğini ve bir hafta, on gün içerisinde Kapaklı İlçe Halk Kütüphanesi’ni Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’ne taşıyacaklarını ifade etti.

 

“ÇOCUK VE BEBE KÜTÜPHANESİ DE KAZANDIRACAĞIZ”

 

Yetişkinler için var olan kütüphanenin yanı sıra çocuk ve bebe kütüphanesini de Kapaklı’ya kazandıracaklarını belirten Hacıoğlu, Bebe Kütüphanesi’nin 0-6 yaş grubuna, Çocuk Kütüphanesi’nin 7-14 yaş grubuna ve ilçe halk kütüphanesinin ise 14 yaş üstü gruba hitap edeceğini ifade etti.

 

 

TÜRKİYE’DE SAYILI

 

Ülkemizde bebe kütüphanelerinin sayılı olduğunu, Tekirdağ’da da Şarköy’ün ardından 2’nci bebe kütüphanesini Kapaklı’ya kazandıracaklarını dile getiren Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, çocuklarda erken yaşlarda kütüphane bilincinin oluşturulması ve çocukların ileride aktif bir kütüphane kullanıcısı haline gelmeleri açısından bebe kütüphanelerinin önemine dikkat çekti.

 

BAŞKAN ÇETİN’E TEŞEKKÜR ETTİ

 

Yeni gelen 2 personelle birlikte Kapaklı’da toplam 3 personellerinin görev yapacağını söyleyen Hacıoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in de kültür çalışmalarına çok önem verdiğini ifade ederek, katkılarından dolayı kendisine teşekkür etti.

 

“SARAY’DA DA GÜZEL BİR HALK KÜTÜPHANESİ OLUŞTURMAYI ARZU EDİYORUZ”

 

Kapaklı’da kütüphanelerin araç gereç, temizlik, mobilya, kitap, kırtasiye gibi tüm ihtiyaçlarını da Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak kendilerinin karşılayacağını belirten Hacıoğlu, yapımı devam eden Saray Kültür Merkezi tamamlandığında orada da kendilerine yer verilmesi halinde güzel bir halk kütüphanesi oluşturmayı arzu ettiklerini dile getirdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU