Başkan Gürkan: Yapılan projeler doğru projeler

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaşanan kuvvetli yağış nedeniyle kentte devam eden altyapı çalışmalarını da değerlendirme imkanı bulduklarını ve altyapısı tamamlanan mahallerde herhangi bir s?

GÜNDEM 13.01.2021 14:53:00 0
Başkan Gürkan: Yapılan projeler doğru projeler

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Meclis Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. Son 3 günde Edirne’deki kuvvetli ve şiddetli yağışın kente olan etkisini değerlendiren Başkan Gürkan, bölgenin yağış almasıyla birlikte su kaynaklarında ciddi oranda artış yaşandığını söyledi.

 

 SON 3 GÜNDE 109.6 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

 

Gürkan, “Süloğlu Barajı’na 7 milyon metreküp, Kayalıköy Barajı’na da 23 milyon metreküp su ilavesi geldi. Bu yağışın miktarı ve yoğunluğu ile ilgili de herkese bir fikir vermesi gerekir. Baktığımızda Edirne’ye son 3 günde metrekare başına toplam 109.6 kilogram yağış düştü. Edirne’nin yağış ortalamasını metrekareye 24 kilogram olarak hesaplarsak, 109.6 kilogram yağış, 4 katından fazla bir yağış düştü” dedi.

 

TIKANIKLIKLAR KUKA KANAL AÇMA ARACI İLE GİDERİLDİ

 

Söz konusu yağışlar nedeniyle belediyeye su baskını, yolda çökmeler, vidanjör talebi, kanalizasyon talebi gibi ihbarların geldiğini belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Söz konusu ihbarlara 2 greyder, 4 vidanjör, 2 kuka makinesi,  8 beko kepçe, 8 kamyon, 2 traktör, 12 adet pikap, 15 motopomp ve 205 personel ile müdahale edilmiştir. Şehir merkezinin muhtelif cadde ve sokaklarında yağış esnasında ve sonrasında trafik güvenliğine yönelik tedbirler alınmış, yollarda meydana gelen çökmelere rotmiks asfalt ve mekanik malzeme ile dolgu çalışması yapılmış, su baskını yapılan bölgelerde vidanjörlerle ve motopomplarla su tahliye çalışmaları yapılmış ve kanalizasyon hatlarında meydana gelen tıkanıklıklar kuka kanal açma aracı ile giderilmiştir” ifadelerini kullandı.

 

“SİSTEMİN SORUNSUZ ÇALIŞTIĞI GÖZLENDİ”

 

Şiddetli yağışlar sayesinde altyapı çalışmalarını test etme imkanı bulduklarını da belirten Recep Gürkan, “Kendimizi test açısından, altyapı çalışmalarımızın testi açısından da çok doğal bir değerlendirme süreci oldu bizim için de. Yeni yerleşim bölgesinde 2020 yılında başladığımız, altyapısını tamamladığımız ve önceki yıllarda su baskınlarının, taşkınlarının yaşandığı Abdi İpekçi Caddesi, İlhami Ertem Caddesi, Hoca Ahmet Yesevi Caddesi, Dr. Sadık Ahmet Caddesi, Muammer Aksoy Caddesi, Ekol Hastanesi civarı, Şevki Arman Caddesi, E-5 Karayolu Talatpaşa Asfaltı Migros Kavşağı ile Olin Kavşağı’nda herhangi bir olumsuz durum olmadığı ve sistemin sorunsuz çalıştığı gözlenmiştir. Bu bizim içinde önemli bir referans. Demek ki bütün eleştirilere rağmen yapılan sistem çalışıyor, yapılan projeler doğru projeler, yapılan iş doğru iş.  Altyapısı henüz tamamlanmayan bölgelerde sorunlar yaşadık. Özellikle iki mahallemizde Abdurrahman ve İstasyon mahallerinde. Oralarda da altyapıları henüz bitmediği için. Demek ki oradaki altyapıları da bitirdiğimizde burada da bu sorunlar yaşanmayacak. Altyapısı henüz tamamlanmayan ve 2021 yılında tamamlanması planlanan Güney Çevre Yolu kanalizasyon ve yağmur suyu taşıyıcı hatlarının yapımından sonra Güney Çevre Yolu ve Gar Müdürlüğü önü, Beykent Koleji civarı ile Kocasinan Mahallesi Gazeteci Kemal Özer Sokak, Hacılar Ezanı Camii civarında oluşan su birikintileri ve kanalizasyon tepmelerinin önüne geçilmesi öngörülmektedir” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Erdal AYDIN