Bakan yardımcılarından Kırklareli'ne ziyaret

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Kırklareli'ni ziyaret etti.

GÜNDEM 12.01.2021 15:53:00 0
Bakan yardımcılarından Kırklareli

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Kırklareli Valisi Osman Bilgin' i Valilik Makamında ziyaret ederek, Kırklareli’ndeki yatırım ve çalışmalar hakkında istişarelerde bulundular. Ziyaret sonrası Kırklareli’ndeki sanayi yatırımları ile ilgili; Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Vali Osman Bilgin, Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve yetkililerinin katılımıyla Valilik Atatürk Toplantı Salonu’nda istişarede bulunuldu.

 

 

GIDA FABRİKASINI ZİYARET ETTİLER

 

İstişare toplantısının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Büyükdede, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Vali Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve beraberindekiler Lüleburgaz’da faaliyet gösteren Bahçıvan gıda fabrikasını gezdiler.

 

“LABORATUVAR ÇALIŞMALARINI ÖNEMSİYORUZ”

 

Fabrika ziyaretinin sonrası bakan yardımcıları Özer, Vali Bilgin, Milletvekili Minsolmaz ve beraberindekiler Lüleburgaz Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni gezerek, incelemelerde bulundular. Okul binası hakkında bilgi alan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Özer, okullarda 5 ile 10 yılık eğitim ve yatırım planları hazırlanması gerektiğini kaydetti. Bakanlık olarak özellikle laboratuvar çalışmalarını önemsediklerini ifade eden Özer, bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, “Tek istediğimiz öğrenci sayısı artsın, öğrenci istihdam ilişkisi artsın gerçekten doğal bir şekilde zorlamadan öğrencileri mesleki eğitime doğru kaydıralım. Türkiye'nin her yerinde sektör ile işbirliği yapma süreçlerinde hiçbir zorlama olmadan mesleki eğitime kaydolan öğrencisi sayısı yüzde 63 arttı. Neden? Yatırım yapıldıkça, öğrenim kalitesi arttıkça, istihdam kapasitesi arttıkça mesleki teknik eğitime yönelim de artıyor” dedi.

 

VİZE’Yİ ZİYARET ETTİLER

 

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, okul ziyaretinin ardından Kırklareli’nden ayrılırken, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede,  Kırklareli’nde son olarak Vali Osman Bilgin, Milletvekili Minsolmaz ve beraberindekilerle birlikte Vize’de yapımı devam eden Pagder-Aslan Plastikçiler İhtisas Özel Organize Sanayi Bölgesini gezerek, incelemelerde bulundu. Vize ziyareti sonrası Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Sayın Hasan Büyükdede de Kırklareli’nden ayrıldı.

 

Haber / Buse SERİN