Trakya'da beklenen yağış etkisini gösterdi

Kuraklığın yaşandığı Marmara Bölgesi'nde beklenen sağanak yağış, Trakya'da etkili oldu. Edirne'de hafta sonu etkisini gösteren sağanak yağış, cadde ve sokaklarda su birikintisine neden olurk

GÜNDEM 10.01.2021 16:18:00 0
Trakya

Meteorolojinin uyarısının ardından, Marmara Bölgesinde beklenen yağış, Trakya’da etkili olmaya başladı. Edirne'de hafta sonu etkisini gösteren sağanak yağış nedeniyle kısa sürede cadde ve sokaklar su birikintisiyle doldu. Kentte, kısıtlamada izinli olan vatandaşlar suyla dolu caddede araçlarıyla ilerlemekte zorlandı. Zaman zaman etkisini artırarak yağan yağmurda çok sayıda güvercin tarihi binaların saçaklarına sığınarak yağmurdan korunduğu görüldü.

 

KOCADERE GÖLETİ’NDE SU SEVİYESİ ARTTI

 

Keşan’da da yağan yağmur tarım arazilerinin sulanmasında kullanılan Kocadere Göleti’nde suyun artmasına neden oldu. Göletin çekilen sularıyla kuruma noktasına gelen yatağının bir kısmı tekrar suyla doldu.  

 

ÜRETİCİNİN YÜZÜ GÜLDÜ

 

Son 91 yılın en kurak yılını geçiren Edirne'de yağan yağmur, buğday ekili tarım arazilerini sularken üreticiyi de sevindirdi. Edirneli bazı üreticiler sosyal medya hesaplarından kurak geçen ayların ardından paylaştıkları fotoğraflarla yağmurun sevincini yaşadılar. Edirne'de yaşanan kuraklık nedeniyle tarım arazilerini sulayan 31 gölet ve 6 barajda doluluk oranında düşüş yaşanıyor. Yer altı sularının da 95 metreye kadar çekildiği kentin 5 aylık içme suyunun kaldığı açıklandı. Türkiye'nin yüzde 44 pirinç ihtiyacının karşılandığı kentte yağan her yağmur damlasına çok ihtiyaç olduğu ifade ediliyor.

 

CADDE VE SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ

 

Çorlu’da ise yağan yağmur kısa sürede cadde ve sokakları göle çevirdi. Su dolu caddelerde tıkanan rögarlarda belediye ekipler temizlik çalışması başlattı. Su baskını yaşanan mahallerde ise ekipler vatandaşların evlerine su baskınına karşı uyarıp, tedbirli olmalarını istedi. Kırklareli'nde ise aniden havanın kararmasıyla bastıran yağmur kısa sürede etkisini gösterdi. Kısıtlama nedeniyle boş olan kent cadde ve sokakları bir anda suyla doldu.

 

ÇARŞAMBA GÜNÜNE KADAR DEVAM EDECEK

 

Meteoroloji yetkilileri, Trakya’yı etkisi altına alan sağanak yağışın zaman zaman şiddetini artırarak bölgede 5 gün boyunca etkili olacağını söyledi. Bölgeye güneyden geldiği belirtilen yağışın beklenen programlı sistem programlı yağış olduğu ve çarşamba gününe kadar devam edeceği belirtildi.

 

Haber  / Menşure KARDEŞ