Bakan Kurum: TOKİ, Kapaklı'da bin konut yapacak

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Tekirdağ'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada, Kapaklı'da hayata geçirilecek olan projelerle ilgili de bilgi verdi. Karaağa?

GÜNDEM 8.01.2021 20:45:00 0
Bakan Kurum: TOKİ, Kapaklı

Kapaklı’da hem sanayide çalışan vatandaşlar için hem de ilçenin ihtiyaçlarını gidermek amacıyla Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın Karaağaç bölgesinde bin konutluk rezerv konut üreteceğini belirten Bakan Kurum, “Hem Kapaklı’daki dönüşüm için kullanacağız hem de buradaki vatandaşlarımızın konut ihtiyacını gidermek için bin konutu etaplar halinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız yapıyor olacak” dedi.


 “MİLLET BAHÇESİNİ PROJELENDİRDİK”


Kapaklı’da Karagöz Gölü Mevkii’nde bir millet bahçesini projelendirdiklerini kaydeden Bakan Kurum, “İller Bankası Genel Müdürlüğümüz Kapaklı Belediyemizle bu projeyi gerçekleştirecekler. Şehrin merkezinde 113 bin metrekarelik, Kapaklı’daki bütün vatandaşlarımızın ulaşabileceği bir projeyi de Kapaklı’da yapıyor olacağız” ifadelerini kullandı. 

 


5 MİLYON LİRALIK PROJE


Pınar Bulvarı’yla ilgili de konuşan Kurum, “Yine Kapaklı ilçemizde Pınar Bulvarı cephe sağlıklaştırma projesi için 5 milyon liralık bir proje yapıyoruz. 2 milyon lirasını hibe, 3 milyon lirasını kredi vermek suretiyle de Pınar Bulvarı’ndaki binalarımızı iyileştirilmesini, sokak sağlıklaştırılmasını yapmış olacağız” dedi. 


“DAHA YEŞİL BİR TEKİRDAĞ HAYAL EDİYORUZ””


Bakan Kurum, “Tüm projelerimizle birlikte inşallah 2023 yılına giden yolda Tekirdağ’ımız bir başka güzel olacak. Sahiliyle, yeşil alanlarıyla, doğal alanlarıyla, korunan alanlarıyla, sağlam güvenli konutlarıyla yerinde yapılmış dönüşüm projeleriyle çok daha yaşanabilir, çok daha yeşil bir Tekirdağ hayal ediyoruz ve bu hayal uğruna da hep birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

 

“TEDBİRLERİN BAŞINDA KENTSEL DÖNÜŞÜM GELİYOR”

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Ülkemizin günden güne yüzleştiği deprem gerçeğine karşı alınması gereken tedbirlerin başında kentsel dönüşüm geliyor. İlimizi ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum da kentsel dönüşüm konusunda ilimizde yapılması planlanan çalışmaları açıkladı. İlçemiz Karaağaç bölgesine Bakanlığımız aracılığıyla TOKİ ve belediyemiz ortaklığında bin adet rezerv konut yapılacak. Konuya ilişkin tüm detayları yapılacak çalışmalar neticesinde hemşehrilerimle paylaşacağım” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU