Türksat 5A uydusu uzaya fırlatıldı

Türksat 5A uydusu, SpaceX firmasına ait Falcon 9 roketiyle ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral üssünden başarılı şekilde fırlatıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat 5A uyd

GÜNDEM 8.01.2021 13:42:00 0
Türksat 5A uydusu uzaya fırlatıldı

Türksat 5A uydusu, SpaceX firmasına ait Falcon 9 roketiyle ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral üssünden başarılı şekilde fırlatıldı.

 

 

“YÖRÜNGESİNE YERLEŞTİKTEN SONRA TESTLERİMİZİ YAPACAĞIZ”

 

Türksat 5A uydusunun fırlatılmasını Ankara'da Türksat Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle canlı olarak takip eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “4.28 diye planlanmıştı fakat hava koşulları nedeniyle 5.15'te fırlatıldı. 35 dakika sonra da ayrılarak kendi yörüngesine doğru ilerlemeye başladı. Bu yolculuk yaklaşık 4 ay sürecek, 4 ay sonra yörüngesine yerleştikten sonra testlerimizi yapacağız. Ondan sonra da uydu faaliyete başlamış olacak. Tabi yıllar süren çalışmanın sonucuydu. Başarılı şekilde fırlatıldığı için de hem mutluyuz hem gururluyuz. Bu heyecanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bunun peşinden 5B gelecek peşinden 6A gelecek. Ülkemiz, ulaştırma ve altyapıdaki bütün başarılı çalışmalarına uzayda da devam ediyor. Uzay Vatan'da da bütün gücümüzü ve varlığımızı tüm dünyaya gösteriyoruz hissettiriyoruz. Bundan sonra uzay ve uydu çalışmaları da artarak devam edecek" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ