Konteyner hırsızları hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Edirne Belediyesi'nin şehir merkezinde bulunan çöp konteynerlerinin büyük bir bölümünün bazı kişi ya da kişilerce çalındığı tespit edildi. Belediye, devlet malının çalınması ile ilgi

GÜNDEM 6.01.2021 18:14:00 0
Konteyner hırsızları hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bir süredir vatandaşlardan mahallelerine çöp konteyneri konulması yönünde talep gelmeye başlanması üzerine, belirtilen yerlerde konteyner bulunduğu ancak yerlerinde olmadığının tespit edildiği bildirildi.

 

YENİ KONTEYNERLER KONULDU

 

Bunun üzerine yapılan araştırmada, galvaniz malzemeden üretilen 345 konteynerin kapaklarının, 78 konteynerin de tamamının yerlerinde olmadığı belirlendi. Ekipler buralara yeni konteynerler koydu. Ancak bir süre sonra konteynerlerde tekrar eksilmeler başlayınca, bunların bazı kişi ya da kişilerce çalındığı tespit edildi.

 

 MOBESE KAMERALARI İNCELEMEYE ALINDI

 

Edirne Belediyesi bunun üzerine Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’na devlet malını çalma ve zarar verme konusunda suç duyurusunda bulunarak yasal işlem başlattı. Edirne Emniyet Müdürlüğü de bu kapsamda Belediye’den bilgi alarak eksiklik görülen yerlere yakın mobese kameralarını incelemeye başladı.

 

Haber / Erdal AYDIN